Пуповинна кров: як і навіщо її використовують в Україні? - Replyua.net
Replyua.net


Пуповинна кров: як і навіщо її використовують в Україні?

Пуповинна кров: як і навіщо її використовують в Україні?
Зберігання стовбурових клітин пуповинної крові - порівняно новий напрям в медицині України. За кордоном така послуга популярна вже давно, і нею користуються тисячі людей. Для чого потрібна пуповинна кров, і як часто її використовують у нашій медицині? Потрібно відзначити, що в 2014 році був запущений спеціальний проект в Україні, і медики запропонували учасникам військових дій на Донбасі зберігати пуповинну кров. Ця послуга дуже дорога, але сім'ям учасників АТО, де чекають поповнення запропонували знижку в 80 відсотків.

Пуповинна кров є унікальним лікувальним матеріалом, а оскільки військові, що відправилися на Донбас, знаходяться в групі ризику, після повернення додому їм може знадобитися спеціальне лікування. Нещодавно в Києві почав працювати Сімейний банк пуповинної крові, і вже кілька учасників бойових дій змогли скористатися послугою. У кожному четвертому випадку пуповинна кров малюка підходить для лікування самих близьких родичів (батьків, братів, сестер). Також з пуповинної крові виділяють унікальні стовбурові клітини, які з ще більшою ймовірністю підійдуть для лікування родичів.

Що таке пуповинна кров, і які захворювання можна вилікувати за її допомогою? Усі новонароджені отримують від матері додатковий імунітет, який допомагає захистити їх в перші місяці життя від смертельно небезпечних захворювань. Під додатковим імунітетом медики подразумевают кров, яка «затримується» після обрізання пуповини в судинах плаценти. Цієї крові дуже мало, і коштує вона дорого, тому що збагачена унікальними речовинами. Крім того, вона містить стовбурові клітини, які можна використовувати для перетворення в клітини найважливіших органів - серця, печінки, нирок. Вчені давно навчилися «вирощувати» органи зі стовбурових клітин, а також з їх допомогою лікувати найнебезпечніші недуги.

Столові клітини застосовують у лікуванні хвороб серця і головного мозку, СНІДу, онкологічних захворювань. Крім цього, стовбурові клітини вводять внутрішньовенно, і така операція є не чим іншим, як трансплантацією кісткового мозку. До речі, кістковий мозок - це головне джерело стовбурових клітин, але в більшості випадків медики стикаються з труднощами, пов'язаними з пошуком донорів. Пуповинна кров - найбільш поширений і відповідний варіант для витягання стовбурових клітин, і коштує вона набагато дешевше кісткового мозку. За кордоном пуповинну кров використовують для лікування близько двадцяти років, а в Україні перший центр відкрили тільки п'ять років тому. У будь-якій європейській країні є банки пуповинної крові, і практично всі батьки зберігають пуповинну кров своїх малюків, щоб у майбутньому використовувати її для виділення стовбурових клітин.

Сучасна медицина здатна зберігати стовбурові клітини на багато років, і робиться це за допомогою наднизьких температур. У нашій країні зібрану пуповинну кров відправляють в столичний центр, де вона міститься на кріохраненіе в спеціальне сховище. Київський центр нітрохи не поступається клінікам, які багато років функціонують в Європі. Устаткування для центру закупили недавно, і вона відповідає світовим стандартам. Поки в нашій країні працює тільки комерційна організація по збереженню пуповинної крові, однак у багатьох державах були відкриті державні банки стовбурових клітин, витягнутих з пуповинної крові. За кордоном, якщо жінка встає на облік по вагітності, доктор інформує її про можливе збереження пуповинної крові. На жаль, в Україні таку послугу поки не пропонують, і, якщо майбутня мама захоче зберегти кров, вона повинна звернутися в столичний центр. Послуга досить дорога, але вона дає багато гарантій в майбутньому не тільки для молодої мами, але і для її чоловіка, а також для багатьох родичів.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS