Віртуальний туризм: як це працює? - Replyua.net


Віртуальний туризм: як це працює?

Віртуальний туризм: як це працює?
Сьогодні розвиток туризму практично неможливий без впровадження інноваційних технологій, які дозволяють задовольнити потреби потенційних клієнтів та отримати прибуток. Саме тому така сучасна розробка, як віртуальна реальність, стала ефективним інструментом для вирішення різних завдань: від практичних до навчальних.

Є досить багато успішних компаній, які намагаються йти в ногу з часом, створюючи максимальну кількість можливостей та унікальних вражень для користувачів. Віддалені робочі зустрічі на основі технології Igloo, навчання з Class VR, вечірки з VR Party і навіть гра в покер в Макао, завдяки PokerStars VR – всі ці пригоди у віртуальній реальності вже стали повсякденною рутиною для шанувальників сучасних винаходів. Однак, як відомо, справжні мандрівники ніколи не зупиняються, тому туристична сфера продовжує стрімко розвиватися, дозволяючи всім подорожувати без обмежень.

Віртуальний туризм – унікальний досвід для мандрівників
Достатньо лише уявити ситуацію, коли у когось є можливість побачити певну локацію, знаходячись за тисячі кілометрів від точки призначення. Насправді це вже дійсність, оскільки сучасні технології дозволяють долати час і відстань, не витрачаючи зайві зусилля на пошук вигідних пропозицій. Всі звикли, що рушійною силою туристичної галузі є реклама в соціальних мережах, але за останні роки з’явилось чимало інноваційних рішень, кожне з яких дає можливість агентствам ефективніше просувати свої послуги.

Невипадково саме маркетингова стратегія на основі віртуальної реальності показала себе з кращого боку, як в процесі прийняття рішень, так і на етапі планування подорожі. У першому випадку ця технологія особливо важлива, тому що дозволяє туристу отримати повний спектр інформації про кінцеве місце призначення. У цьому аспекті цікавим здається кейс мережі готелів Marriott. Їх проєкт Teleporter (кабінки з VR шоломом) дозволяє за пару хвилин з дощового Лондона телепортуватися на острів Шрі-Ланка. Крім того, суттєво полегшується процес бронювання готелів, бо візуальне занурення у будь-який номер – це куди краще, ніж довіряти відгукам інших людей. Враховуючи ці аспекти, можна сміливо зробити висновок, що термін «віртуальний туризм» поступово виходить за межі якихось локальних послуг. Що говорити, коли передові агентства й компанії пропонують клієнтам повноцінні віртуальні подорожі з максимальним оглядом, які частково нагадують симулятор перегонів. Таким чином кожен мандрівник отримує позитивні враження та емоції, а сучасні технології – це лише дієвий інструмент, завдяки якому поїздки відбуваються в комфортних умовах.



Як побувати у різних країнах, не виходячи з дому?
Подорожі по всьому світу, відвідування видатних місць і навіть польоти в космос – це може дозволити собі кожен, хто слідкує за технологічним прогресом. Сьогодні всі бажають подорожувати у віртуальному просторі, бо таким чином можна подолати будь-які обмеження. Раніше лише сміливці могли відправитись на інший континент, а зараз такі глобальні переміщення відбуваються щоденно. При цьому зазвичай люди переслідують абсолютно різні цілі: від походу в музей чи галерею до вивчення культури предків. Це ж вкрай заманливо побувати в музеях, побачити красу чудес природи, не виїжджаючи з дому. І все, що вам знадобиться – пара квадратних метрів вільного простору, потужний комп'ютер і шолом віртуальної реальності. Такий підхід використовували багато компаній, наприклад, Immersive Entertainment. Grand Canyon VR, Everest VR, Fine Art VR стали улюбленцями Steam, відкривши можливість вивчати чудеса природи вдома.

Найяскравішим проєктом індустрії, на думку користувачів, є додаток National Geographic Explore VR, за допомогою якого можна побувати в багатьох культових місцях, в тому числі в Антарктиді.

У чому переваги віртуальних музеїв?
Звичайні відвідини музею дуже обмежені у часі, тому немає можливості приділити належну увагу кожному експонату. Якщо ж говорити про цифровий режим, то можна хоч дрімати перед картиною, бо висока якість зображення дозволяє помітити кожну дрібну деталь. Умови дійсно максимально комфортні, тому що ніхто з відвідувачів не створює перепон і не відганяє від шедевра. З вибором музею також проблем не буде, адже пропозицій є багато. Так, додаток Google Arts & Culture VR охоплює твори мистецтва з відомих музеїв і художніх галерей цілого світу. Ви зможете не тільки побачити, але і детально розглянути унікальні шедеври. Якщо повноцінно зануритись у процес культурного просвітництва, то навіть трьох життів не вистачить, щоб побувати скрізь, але провести час з користю – реальна задача.

Корисно не тільки дивитися, а й слухати
Віртуальні подорожі проходять у форматі відео, що цілком виправдано. Однак, попри всі традиції, останнім часом туристам часто пропонують закривати очі для кращого занурення в атмосферу. В окремих випадках, коли людина відправляється у віддалені провінції Канади чи в дикі джунглі, такий індивідуальний підхід дійсно працює. Очевидно, що звук церковного дзвону, потік струмка чи удари молотом по залізу краще сприймаються на слух. Іноді може здатися, що шум вітру й потріскування дров – це ідеальна симфонія для відпочинку. Її не потрібно порушувати візуальними ефектами, особливо коли працює система домашнього кінотеатру.



Додаткові можливості VR і AR
Ще зовсім недавно деякі ігри, створені на основі доповненої реальності, перевертали наше уявлення про Всесвіт. У туристичній сфері подібна технологія приносить набагато більше користі, бо існує відразу декілька способів ефективного застосування. Зокрема: 
• детальний опис архітектурних споруд. Користувачу достатньо направити свій мобільний пристрій на будівлю чи скульптуру, щоб отримати повну інформацію, включаючи цікаві історичні факти;
• опис музейних експонатів, які збереглися частково. Наприклад, якщо мова йде про скелет тварини, на екрані відвідувач побачить повноцінну конструкцію тіла, а не окремі деталі. Іноді силует навіть рухається, що лише додає реалістичності;
• перегляд локації в різних погодних умовах. Викликати сніг чи дощ можуть лише шамани, але тепер їх послуги нікому не потрібні, бо сучасні технології дозволяють досягти абстрактного ефекту, щоб зробити необхідні висновки.

Прикладів використання віртуальної реальності є безліч, але у майбутньому їх буде ще більше, тому що технічні можливості стають ширшими, а VR і AR – доступнішими широкій публіці. Це значить, що туристична ніша продовжить розвиватися і далі, навіть без додаткових рекламних інтеграцій.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения