Інфраструктура у новобудові: на що звернути увагу? - Replyua.net
Replyua.net


Інфраструктура у новобудові: на що звернути увагу?


Наявність внутрішньої інфраструктури є вагомим критерієм, коли йдеться про нові житлові комплекси. Стрит-ритейл — невіддільна складова сучасних кварталів. Перебуваючи лише на рівні очей, він формує фронт вулиці. Немало забудовників контролюють цільове використання комерційної нерухомості, прагнучи наповнити житлові комплекси послугами, які матимуть попит серед резидентів та гостей. На які об’єкти інфраструктури насамперед звертають увагу інвестори?

Які об’єкти інфраструктури шукають інвестори у нових комплексах
Розміщення найрізноманітніших об’єктів торгівлі та послуг безпосередньо у будинку має безліч переваг. Щонайважливіше — заощаджується час, який резиденти витрачають на подолання відстаней і транспортні затори.

Мешканців насамперед цікавить інфраструктура, яка може задовольнити їхні базові потреби: їжа, краса та здоров’я, пункти видачі онлайн-ритейлерів, дитячі садки тощо. Надалі йдеться про відповідність додатковим, але вкрай важливим запитам: товари та сервіси для домашніх вихованців, кав’ярні й ресторани для особистих та ділових зустрічей, фітнес-клуби, коворкінги тощо. Після локдауну, наприклад, акцентують також на офісних просторах.

Наповненість житлового комплексу комерцією залежить і від розташування об’єкта. Якщо будинок знаходиться на вулиці з інтенсивним пішохідним трафіком, то забудовник передбачає більше ритейлу. Якщо всередині кварталу, то на перших поверхах зазвичай проєктується лобі. У житлових комплексах бізнескласу, для резидентів яких важливі дрібниці, що визначають щоденний комфорт, зустрічаються й ексклюзивні формати: сигарний лаунж, домашній кінотеатр, винна кімната тощо.

Якщо проєкт комплексний, під комерційну нерухомість відводиться до 10% площі, якщо точковий у районі з насиченою зовнішньою інфраструктурою — близько 1%. Інвесторів приваблюють новобудови, у яких висота першого поверху становить 3,5 м та вище, оскільки такі нежитлові приміщення набувають додаткової цінності при їх використанні.

Особливості комерційної нерухомості у нових житлових комплексах — функціональність, інноваційні інженерні рішення та естетика. Щоб максимально ефективно інтегрувати ритейл, відповідальні забудовники організовують урбан-аналіз, який допомагає зрозуміти, чого бракує території, а відтак — який бізнес має з’явитися у проєкті та, відповідно, які приміщення необхідно мати у портфелі. Скажімо, для ресторану важливо передбачити додаткові витяжки й літню терасу, що до того ж скорочує витрати майбутніх орендарів.

Який проєкт нерухомості бізнескласу вибрати
Якщо ви шукаєте житловий комплекс бізнескласу, що зводиться у центрі Києва й характеризується концептуальною інфраструктурою, ідеальний для вас варіант — ЖК ВАШИНГТОН Концепт Хаус.

Об’єкт розташований на вулиці Лабораторній. За три кілометри — ЦУМ. Неподалік зосереджені бутики одягу й аксесуарів українських та міжнародних брендів. Все необхідне для щоденного комфорту — безпосередньо поруч: зелені зони, артпростори, найрейтинговіші ресторани, бізнес-центри, численні супермаркети, студії краси, барбершопи, медичні центри, фітнес-клуби для енергійних тренувань.

Заплановано бізнес-зустріч? Невимушеного поспілкуватися можна буде у сигарному лаунжі. Маєте намір організувати сімейний кіномарафон? Запроєктовано домашній кінотеатр. У резидентів буде можливість зберігати власні винні колекції у винному льоху ЖК WASHINGTON Concept House. Для комерційної нерухомості відведено 2570 кв. м. Є змога відкрити медичний центр чи креативну студію. У новобудові знаходитимуться офісні простори. Також передбачено підземний паркувальний простір, де можна буде залишати як позашляховики, так і суперкари.

Архітектура об’єкта вражатиме резидентів щодня. Динамічна композиція сприятиме створенню світлотіньових ефектів. Для оздоблення лобі буде використано натуральні матеріали. Акцентний елемент дизайн-проєкту — вертикальне озеленення. Поряд із зоною рецепції знаходитиметься лаунж-зона, де буде можливість зустрітися з бізнес-партнером за чашкою кави чи переглянути презентацію, очікуючи таксі.

Передбачено систему контролю доступу. Буде встановлено камери відеоспостереження з можливістю розпізнавання обличчя й автомобільних номерів. Вагома перевага — онлайн-перегляд території через застосунок SFERA. Зі смартфона можна буде дистанційно збирати дані стосовно використання ресурсів, спілкуватися з управляючою компанією ATMOSFERA, замовляти клінінг квартири, оплачувати комунальні рахунки тощо.

Маєте намір інвестувати у новий проєкт? Відвідайте відділ продажу, де можна буде запросити дозвільну документацію та дізнатися відповіді на всі свої запитання.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS