Приєднання Придністров'я – помилкова стратегія Росії, – експерт - Replyua.net
Replyua.net


Приєднання Придністров'я – помилкова стратегія Росії, – експерт

Приєднання Придністров'я – помилкова стратегія Росії, – експерт
Як інформує replyua.net, лідер невизнаного анклаву Євген Шевчук заявив, що приступить до реалізації так званого референдуму про приєднання до Росії, який в відірваної самою Росією частини Молдови пройшов в 2006 році. Що означають подібні заяви з Тирасполя розповів старший спеціаліст Інституту світової політики Леонід Литра.

«Я думаю, що ця заява пов'язана з так званими виборами, які будуть відбуватися в Придністровському регіоні. Ці вибори не визнаються ніким, але, так чи інакше, вони відбудуться. І оскільки так званий президент Шевчук вписався в цю гонку, маючи поганий рейтинг, він намагається напрацювати більше підтримки за допомогою подібних заяв. Тому, я думаю, що це передвиборний крок, а не реальне бажання втілити в життя результат так званого референдуму. Тому що незрозуміло, коли вони обрали незалежність, то як це в'яжеться з приєднанням до Росії», – зазначив Леонід Литра.

Саме такий сценарій ми мали можливість споглядати в Криму. Між цими двома явищами ми можемо проводити паралелі, або ж навпаки – не знаходити спільного з кримськими подіями. Експерт висловив впевненість в тому, що цього разу Кремль може допустити куди більш фатальну помилку, а ніж з Кримом. Визнати незалежність Придністров'я і мати його в своєму складі буде помилковою стратегією, адже Придністров'я Росії не потрібно, як і Донбас, тобто це все робиться для того, щоб мати важелі впливу над Молдовою і Україною. Та й з Росії ми не почули жодних офіційних коментарів, лише думки деяких депутатів Держдуми РФ, про те, якщо переможе кандидат з проєвропейськими поглядами, то Росія може подумати про приєднання. Але мені здається, що це лише шантаж, наголошує Литра.

В передвиборній кампанії Молдови тема Придністров'я – це другорядне питання, тому що говорити про це невигідно, адже конкретних пропозицій ні у кого немає, щоб вирішити цей конфлікт. Кандидати вважають за краще не говорити про Придністров'я, бо в цьому випадку доведеться критикувати Росію, а це відсіче частину потенційного електорату. Тому про Придністров'я або говорять добре, або взагалі мовчать. Це також відбувається на тлі того, що в Молдові є багато проблем, які жителів хвилюють більше, і населення вже звикло до того, що ця частина території не контролюється конституційної Молдовою.

Тим не менше, наголошує експерт, Міністерство закордонних справ Молдови регулярно закликає Росію вивести війська з Придністров'я, і змінити миротворчу місію Росії на багатонаціональну цивільну. Це такі чергові репліки, оскільки а ні МЗС Молдови, а ні інше відомство не може змінити ситуацію з виведенням російських військ, і миротворча операція Росії тільки зміцнила останнім часом державність регіону. Але її чомусь не закривають, як у всьому світі, коли місія виявляється успішною. Та й нікому не зрозуміло, чому ця місія саме озброєна, в той час, як вона повинна мати цивільний характер, зазначив Леонід Литра.

«Що цікаво так це те, що громадяни невизнаної Придніпровської республіки мають паспорта інших держав, в тому числі Євросоюзу. У Молдови є безвізовий режим з ЄС. І цікавий факт: коли в 2013 році стало зрозуміло, що Молдова отримає цей режим, запит на молдавські паспорти в Придністров'ї виріс в чотири рази», – резюмував експерт.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS