Різке обвалення цін на нафту зробило неминучим рекордне падіння рубля - Replyua.net
Replyua.net


Різке обвалення цін на нафту зробило неминучим рекордне падіння рубля

Різке обвалення цін на нафту зробило неминучим рекордне падіння рубля
До кінця грудня долар може коштувати 90 «дерев'яних». Ледве перестрибнувши в жовтні планку в 50 доларів, в листопаді ціни на нафту знову пішли вниз. До Дня народної єдності барель зробив Росії «подарунок» - його вартість впала нижче 48 доларів. Російська валюта відреагувала миттєво – курс «дерев'яного» знизився до мінімуму з початку жовтня. Тепер за долар дають 63,4 рубля, а за євро – 70,2 рубля. Є підстави очікувати, що російська валюта продовжить стрімко котитися вниз, передає replyua.net.

На думку експертів Goldman Sachs, скоро ціни на нафту впадуть до 40 доларів – і тоді 75 рублів за долар здасться найкращим варіантом.
Останній тиждень приніс нафті, а відповідно, і рублю одні лише неприємності. Ціни на «чорне золото» падали з кожним днем, а слідом за ними котився вниз і курс російської валюти. Тепер про барель за 52-53 долари, як це було всього кілька днів тому, росіянам можна тільки мріяти.

Причин обвалу кілька. Визначеність у питанні про можливе скорочення видобутку сировини країнами ОПЕК і незалежними виробниками так і не досягнута. Більш того, як ті, так і інші нарощують свої потужності. У жовтні після часткового відновлення виробництва в Нігерії та Лівії, а також зростання видобутку в Іраку видобування нафти встановило новий рекорд – 33 мільйони барелів на добу, що є найвищим результатом за останні 20 років.

Не відстає від ОПЕК і Росія. Минулого місяця Росія також поставила рекорд, добуваючи понад 11,2 мільйона барелів на добу. Цей рівень став максимальним з часів Радянського Союзу. Чи не найвеселіші новини для бареля надходять з-за океану. Дані Американського інституту нафти свідчать про значне зростання сировинних запасів в США – за тиждень вони виросли на 9,3 мільйона барелів, що більш ніж в 9 разів перевищило очікування.

Тим часом, за даними норвезької консалтингової компанії Rystad Energy, виробництво сланцевої нафти в США знову стало вигідним і здатне приносити прибуток. Якщо в 2014 році собівартість видобутку бареля цього сорту оцінювалася в 50-80 доларів, то в цьому році вона опустилася нижче 24 доларів. У зв'язку з цим, згідно з останніми даними міненерго США, місцеві виробники сланцевої нафти наростили свої потужності в середньому на 15-30%.

Як наслідок, на енергетичному ринку останнім часом знову з'явилися екстремально негативні прогнози для Росії. Так, уолл-стритський інвестбанк Goldman Sachs вважає, що перераховані чинники викличуть різкий обвал цін на нафту – до 40 доларів. Як вважають аналітики банку, незважаючи на те що країни ОПЕК та інші великі виробники, за словами генсека картелю Мухаммеда Баркіндо, на зустрічі 30 листопада «фіналізують угоду про замороження видобутку» і вже «досягли значного прогресу» в цьому питанні, шанси, що ці наміри втіляться в життя, знижуються з кожним днем.

Російській валюті це не обіцяє нічого хорошого. Курс рубля на цьому тижні знизився до мінімуму з початку жовтня – до 63,5 рубля за долар і до 70,2 рубля - за євро і це не межа. Фахівці пророкують подальшого ослаблення російської валюти, причому мінімальний потенціал падіння становить 5-7%. Є всі підстави, що до кінця грудня за 1 долар даватимуть 70-75 рублів. А фахівці Bank of America заклали в свій негативний сценарій припущення, що в 2017 році ціни на нафту впадуть до 25 доларів, а долар буде коштувати 90 рублів.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS