Путіна починають відкрито називати військовим злочинцем № 1 у світі – Портніков - Replyua.net
Replyua.net


Путіна починають відкрито називати військовим злочинцем № 1 у світі – Портніков

Путіна починають відкрито називати військовим злочинцем № 1 у світі – Портніков
На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному через трагічний розвитку ситуації в Алеппо, Сполучені Штати Америки, Великобританія і Франція заявили про можливу причетність путінського режиму до військових злочинів в Сирії, передає replyua.net, з посиланням на відомого журналіста і блогера Віталія Портнікова у соцмережі Facebook.

Постійний представник США Саманта Пауер говорить про «варварство» російських військових. Представник Великобританії Метью Райкрофт зазначив, що «саме дії Росії продовжують конфлікт і страждання мирного населення». Французький представник Франсуа Делатра також говорив про військові злочини в Алеппо. Про те, що, якщо Росія не відмовиться від своїх дій, то стане співучасником військових злочинів, перед Радою безпеки говорив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро. А міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон прямо сказав, що «путінський режим не просто дає в руки Асаду револьвер. У деяких випадках він сам стріляє з револьвера. Самі росіяни в цьому беруть участь». Джонсон зазначив, що якщо гуманітарний конвой ООН розбомбили навмисно, то це – військовий злочин. Світу залишилося тільки назвати ім'я злочинця – Володимир Путін.

«Українці після встановлення відносного затишшя на Донбасі перестали дивитися засідання Радбезу, які особливо цікавили нас з вами під час окупації Криму і початку війни на материку. А даремно. Тому що ті слова, які звучали під час сирійського засідання, не можна порівняти з заявами, до яких ми звикли під час нашої війни. Це вже не глибока заклопотаність. Це – прямі і недвозначні звинувачення злочинців. А як нахабно і нерозумно поводиться пропащий негідник Чуркін, один з перших кандидатів на лаву підсудних! Він не підбирає дипломатичних виразів, він знущається над колегами, тому що знає – відступати йому нікуди. Він тепер – не просто захисник анексії і війни. Він – захисник геноциду!», – наголошує журналіст.

За його словами, в Україні Володимир Путін і його спільники просто не могли собі дозволити діяти так нахабно, як вони діють в Сирії – саме тому світ так здригнувся після знищення російською вояччиною малайзійського «Боїнга». Так, Україна пережила – і продовжує переживати – нелегкі дні, але у війні проти України Путін боявся використовувати авіацію, адже за відомою легендою «його там немає». Путін діяв тишком-нишком, просто як хуліган з підворіття. Але до Сирії смак крові настільки сп'янив правителя, що він вирішив бомбити і руйнувати все навколо – і насолоджуватися отриманою картиною. У Сирії російська авіація і її асадівскі маріонетки знищують мирне населення країни.

Звичайно, наголошує Портніков, можна обійтися і без емоцій. І просто сказати, що Путін неправильно розрахував ефект своєї операції в Сирії. Він вирішив, що його вторгнення допоможе Асаду швидко встановити контроль над більшою частиною країни, але нічого подібного не сталося. І тоді було прийнято рішення вибивати опозицію з Алеппо – в надії, що його взяття переломить хід сирійського конфлікту. Те, що в результаті бомбардувань загине величезна кількість мирного населення, виявилося не дуже важливо для Путіна і Асада. Ось, власне, і вся історія.

Кульмінація всього цього – російський президент не врахував однієї простої речі. Саме масоване знищення мирного населення – це те, що в корені міняє настрій світу. Західна громадська думка могла спокійно реагувати на Крим – так, міжнародне право порушено, але ж люди не гинуть. Воно могло з обережністю ставитися до Донбасу – так, ясно, що без Росії не обійшлося, але може бути це все ж внутрішній конфлікт.

«Те, що західні політики нарешті стали говорити по-іншому, означає тільки те, що вони передбачають зміну громадської думки в цивілізованому світі. Склалася парадоксальна ситуація. Путін, який зважився на жахливу операцію в Сирії не в останню чергу для того, щоб повернутися в «вищу лігу» світової політики після України, щоб Барак Обама та інші почали знову розмовляти з ним як з рівним – в результаті стане справжнім ізгоєм, військовим злочинцем № 1 у світі», – резюмував Віталій Портніков.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS