У Москві вважають, що параноя Плотницького вбиває «російську весну» - Replyua.net
Replyua.net


У Москві вважають, що параноя Плотницького вбиває «російську весну»

У Москві вважають, що параноя Плотницького вбиває «російську весну»
Кремль звинувачує Плотницького у вбивстві лідерів «ЛНР» на Донбасі. Минулої суботи в самопроголошеній «ЛНР» загинув черговий лідер «народного повстання» на Донбасі Геннадій Ципкалов. Влада самопроголошеної республіки стверджує, що він збирався скинути їхнього главаря Ігоря Плотницького, але після розкриття змови розкаявся і наклав на себе руки. Разом з ним в підготовці державного перевороту підозрюються лише дві особи, заступник голови «народної міліції ЛНР» Віталій Кисельов і колишній глава «парламенту ЛНР» Олексій Карякін, які також стояли біля витоків повстання на сході України, інформує replyua.net.

Про розкриття змови Плотницький заявив ще 20 вересня. За його словами, злочинці збиралися вчинити державний переворот, спираючись на українську армію і, можливо, підтримку з Росії. Іншими словами, Карякін, який був активним учасником «російської весни» з квітня 2014 року, а потім до кінця березня 2016 року очолював «народну раду» самопроголошеної республіки, вирішив покінчити з сепаратизмом. Більш того, його погляди розділяли Ципкалов і Кисельов. Перший раніше був начальником штабу об'єднаної армії південного сходу, заступником голови першого лідера «ЛНР» і її «прем'єр-міністром» з 26 серпня 2014 року по 26 грудня 2015 року. Другий в 2014 році встановив перші блокпости в місті Щастя і до самого затримання обіймав посаду заступника голови «народної міліції ЛНР».

Для всіх тих, хто не згоден з таким трактуванням подій, є інше пояснення. Як розповів російський експерт Борис Рожин, ніякого державного перевороту в «ЛНР» взагалі могло не бути: «Можливо, Плотницький вирішив провести профілактику опозиції: вбити чи вигнати з «ЛНР» тих людей, які десь щось недобре сказали про нього або косо подивилися. Незадоволених політикою глави «ЛНР» дійсно дуже багато. Його звинувачують у вбивстві польових командирів Олексія Мозгового і Павла Дремова, контрабанді вугілля і електроенергії на Україну, крадіжці гуманітарної допомоги з Росії і так далі. Після серпневого замаху Плотницький серйозно занепокоївся своєю безпекою, і оскільки він більше не довіряє бойовикам «ЛНР», глава «ДНР» Олександр Захарченко доручив його охорону батальйону «Спарта» на чолі з Моторолою». За словами Рожина, Карякін і Ципкалов були давно відсторонені від влади і вже не могли впливати на події всередині «ЛНР». «Якісь можливості міг мати Кисельов, але, за моєю інформацією, його звинувачують в тому, що він знав про підготовку перевороту, але нічого не зробив», - упевнений експерт.

Версія про те, що ніякої змови в дійсності не було, підтверджується також відсутністю у Карякіна і Ципкалова вагомих мотивів для державного перевороту. Опозиція Плотницькому традиційно будувалася на двох стовпах: Мінські угоди і контроль над контрабандою вугілля в Україну.

У першому випадку Карякін і Ципкалов брали безпосередню участь в обговоренні мирного договору з Києвом і ніколи не виступали проти його підписання. Більш того, обидва сепаратисти разом з главою «ЛНР» керували правлячою партією «Мир Луганщині».

З контрабандою ситуація більш заплутана, але не доводить вини підозрюваних. З одного боку, покійний Дремов вважав, що Карякін і Плотницький разом займаються бізнесом з постачання енергоресурсів в Київ. З іншого – в жовтні 2015 року глава МГБ «ЛНР» Леонід Пасічник посадив за ґрати «міністра палива і енергетики» Дмитра Лямина. Останній був ставлеником глави «ЛНР», який негайно втрутився в ситуацію: ув’язненого звільнив, а силовика спробував звільнити.

До того ж про якість підготовки «державного перевороту» говорить сцена затримання Кисельова: «За ним прийшли кілька невідомих, які сказали, що він повинен поїхати з ними за особистим розпорядженням Плотницького», - передають очевидці арешту. І заступник голови «народної міліції» покірно погодився, а на наступний ранок ледве прийшов до тями в лікарні. Кажуть, що і Ципкалов не повісився, а був забитий до смерті при допиті.

За час свого правління Плотницький обклав себе щільним кільцем супротивників і тепер його долає параноя. Якщо це дійсно так, то спусковим механізмом для точкових репресій, замаскованих під запобігання перевороту могла стати загибель батьків глави «ЛНР» від отруєння грибами у Воронезькій області, що сталася кількома тижнями раніше.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS