У мене є тверда обіцянка президента, що все буде добре, – Жемчугов - Replyua.net


У мене є тверда обіцянка президента, що все буде добре, – Жемчугов

У мене є тверда обіцянка президента, що все буде добре, – Жемчугов
Колишній шахтар, партизан, в’язень Володимир Жемчугов, звільнений з полону «ЛНР», розповів про стан здоров'я, лікування та перебування в полоні, інформує replyua.net.

У Володимира ампутовані руки, майже відсутній зір. Одним оком він бачить тільки кольорові плями, іншим не бачить нічого. Володимир говорить, що перебуває в хорошій лікарні, куди його привіз особисто президент України Петро Порошенко. Обстеження триває. Вже почалося лікування.

«Я майже рік був у полоні. Рани на руках зажили, осколкові поранення позаживали. Лікарі обстежують очі. У мене є післяопераційна грижа, ампутовані руки, якась частина кишечника ампутована, розірвана ліва барабанна перетинка, множинні осколкові поранення ніг, живота, грудей, обличчя, очей. Дуже багато осколків ще залишилося в моєму тілі. Праве око майже не бачить. Лікарі кажуть, що є надія на відновлення зору, але всі говорять, що якби я потрапив до них у листопаді-грудні минулого року, то шансів було б більше. Кажуть, що будуть прикладати всі зусилля. Навіть в тій клініці, де я перебуваю, кажуть, що у мене дуже важкі ураження очей. Мені потрібно їхати в вузькопрофільну клініку», – розповів Володимир Жемчугов.

Він говорить, що не був учасником АТО, не є членом ЗСУ, «я – партизан добровольчого загону на окупованій території. У мене немає ніяких статусів. Мене намагаються якось юридично захистити. Поки у мене на руках тільки чесне слово президента, що все буде добре», - зауважив Жемчугов.

Жемчугов розповів, як став партизаном добровольчого загону. З 2007 по 2014 рік я працював у Грузії. Я періодично приїжджав. У Красному Лучі жила моя мама. Її вже немає, на жаль. У квітні 2014 року я приїхав на Великдень. Я побачив блокпости, які вже стоять на перехрестях. Я пішов поговорити з цими людьми. Це були нижчі соціальні прошарки, з'ясував, що за цим стояла банда Красного Луча Філіппова. Вони привозили цим людям «тормозки», давали гроші на сигарети і горілку, щоб вони стояли на блокпостах. Я відразу зрозумів, що буде війна. Я спілкувався з людьми, які пережили абхазький конфлікт, південноосетинський конфлікт, Нагорний Карабах, війну в Грузії 2008 року. Коли я побачив, що включений адміністративний ресурс, йде серйозне фінансування, я відразу зрозумів, що буде війна. Я почав готувати маму, щоб виїхати. Потім я повернувся в Грузію, оформив необхідні документи і поїхав допомагати рідним. Вже тоді я почав шукати зв'язок з ВСУ, щоб допомагати в боротьбі з окупацією. Я був розвідником-добровольцем. ВСУ до мене ставилися несерйозно. Я допомагав, як міг. Паралельно я допомагав близьким, рідним, допомагав людям продуктами.

Потім я зрозумів, що почалася конкретна війна. Я хотів надавати не тільки інформаційну допомогу українській армії, а й бути активним учасником. Мене зв'язали з чинним партизанським загоном Луганської області. Мене зв'язали з командиром. Я почав свою діяльність. Мені підказували, допомагали. Ми почали збройну боротьбу проти окупантів. Вона виражалася в підривах техніки, комунікацій. Я не можу багато розповідати. Партизанський загін діє по сьогоднішній день.

28 вересня мені було дано бойове завдання. Я вийшов вночі. Повертаючись з успішно виконаного бойового завдання, наступив на розтяжку. Я пам'ятаю, що зачепився правою ногою. Була висока трава. Я почув хлопок, простягнув руки вперед, щоб відчепити ногу. Так підірвався.

Якісь півдня сепаратисти, мабуть, не розуміли, хто я. Вони взяли мене як важко хворого. Тільки після того, як стався вибух російської лінії електропередач, яку я замінував, вони зрозуміли, хто я насправді. Мене привезли в реанімацію. Коли я прийшов до тями, я зрозумів, що прийшов МГБшник і сказав, що ставлять тут охорону. Вони сказали, що ця людина їм потрібна. Прийшло багато людей. Сказали робити все, щоб я міг говорити. Зі мною постійно була охорона. За мною стежили. Лікарів тероризували, боялися, що мене можуть ліквідувати.

Більшість людей спілкувалися зі мною нормально, медики та медсестри. Санітарки з опікового відділення вечорами приходили знущатися з мене, обзивалися, штовхали. Охорона просто дивилася і сміялася. Їх такими зробила байдужість до проблем Донбасу. Луганська область була віддана на відкуп Єфремову. Може бути, люди хотіли змін. Основна проблема в тому, що вони не бачили, що таке війна.

Був момент, коли я хотів покінчити самогубством в цій лікарні. Я не хотів потрапляти в полон. Я не був готовий до такого серйозного поранення. Коли я лежав на спині, підірвавшись на розтяжці, думав, що вмираю, але дивлюся, що кров зупиняється, я поповз убік дороги, хотів, щоб мене задавила машина, але так не сталося. Другий раз я намагався накласти на себе руки в лікарні, коли почалися допити. Я не знаю, що і як було. Було кілька операцій, наркоз. Я зрозумів, що я міг когось здати. Я не міг цього пережити. Я вирішив накласти на себе руки. Дочекавшись ночі, я почав перегризати крапельницю, дути в неї, щоб потрапило повітря в вени. Охорона побачила це, почала мене пов'язувати, я почав бити їх ногами. Два дні, як мені сказали, я марив, кричав «Слава Україні!», читав вірші декабристів. Мені щось кололи. Прийшов лікар і сказав, що у мене не вийде накласти на себе руки, сказав, щоб я перестав це робити. І я заспокоївся. Мене не били. Шкрябати по тілу ножем, розігрували спектакль, що мене застрелять. Коли був перший обмін, мені сказали, щоб я не брехав, що не обмовляв. Я відповів, що брехати не буду.

«Якби ви бачили мене в тому стані. Мінно-вибухове поранення – це найстрашніше поранення. Відбувається термічний, хімічний опік, розриви м'яких тканин і множинні осколкові поранення. Санітарки говорили мені, що я був чорний. Все тіло у мене було в дрібних ранах. Другий раз я вмирав в хірургії. У мене почався перитоніт. Мене врятували», – зазначив Жемчугов.

Про те що відбулася спробі обміну Жемчугов дізнався 16-го числа ввечері, коли прийшов начальник санчастини Луганській в'язниці. Їм дали завдання Жемчугова помити, поголити, випрати одяг. «Спочатку я подумав, що приїдуть журналісти. А 17-го числа охоронець сказав збирати мої речі. Тоді я зрозумів, що, напевно, будуть міняти, але я не вірив до останнього. Я думав, що це черговий спектакль. Тільки коли мене обняла дружина, я зрозумів, що мене поміняли», – розповів партизан.

Всіх вразила історія з журналістом Гремом Філіпсом, який під час обміну Володимира Жемчугова поводився бридко, намагався спровокувати. «Протягом всього дня у мене з Гремом було три інтерв'ю. Він опублікував тільки друге і третє. Перше він не показує, тому що він вийшов з цієї розмови відсталим журналістом. На всі питання, які він мені ставив, я відповів, чітко розклав все по поличках. Йому нічого було сказати. У другому інтерв'ю він почав на мене тиснути. В останньому інтерв'ю він конкретно почав мене ображати», – зазначив Жемчугов.

На його переконання, сьогодні важливо розповісти про думки людей, які залишилися в окупації. Хтось змирився. Але вони хочуть в Україну. Важливо, щоб не думали, що всі вони – зрадники.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения