Чи добре живеться росіянам під санкціями? - Replyua.net


Чи добре живеться росіянам під санкціями?

Чи добре живеться росіянам під санкціями?
Російська Федерація вже третій рік живе із введеними проти неї Сполученими штатами Америки, Європейським Союзом та їх союзниками санкціями. Чи й досі сміються «російські Іскандери» розповідає український блогер Олександр Коваленко (Злий Одесит), - про це повідомляє replyua.net з посиланням на матеріали видання «Информационное сопротивление».

Як ми знаємо, нещодавно Міністерство фінансів та Міністерство торгівлі США розширили секторальні та персональні санкції проти Росії. Так само встояли і санкції, введені щодо Росії європейським Союзом, незважаючи на істеричні спроби російських пропагандистів внести розлад у ряди суперника. До всього, спостерігається і падіння ціни на основну російську годувальницю – нафту. Проте, пересічний росіянин вірить, що санкції на Росію не впливають, жити стало краще, імпортозаміщення працює, а західні країни страшенно потерпають від російських «антисанкцій». Щоб з’ясувати чи так це насправді, звернемось до матеріалів з відкритих джерел, а саме – звітів Міністерства фінансів Російської Федерації. Міжнародні резерви Росії першими стануть об’єктом нашої уваги. До початку агресії проти України, на перше січня 2014 року вони становили 510,5 мільярдів доларів. На перше січня 2015 року ця цифра вже становила 386,2 мільярдів, а на перше січня 2016 року – 368 мільярдів доларів. Правда, кількість коштів на двадцять шосте серпня 2016 року може порадувати росіянина – 396,9 мільярдів, проте ця радість буде затьмарена наступними показниками.

Якщо на січень 2015 року у Резервному фонді Російської Федерації було 87, 91 мільярдів доларів, то на січень 2016 – вже 49,95 мільярдів. Ще сумнішою стала ситуація на поточний момент – 32,03 мільярди, бо наразі відбувається активне залучення коштів фонду для «затикання» бюджетних дірок. Що ж стосується основного джерела доходу російського державного бюджету і гордості російських громадян, то найкращі показники надходжень від експорту нафти спостерігались ще в далекому 2012 році – тоді вони становили 105,8 мільярдів доларів тільки за перше півріччя. Далі можна спостерігати постійний спад: перше півріччя 2014 – 96,8 мільярдів доларів, аналогічний період 2015 – 56,2 мільярдів доларів, перше півріччя поточного року – 39, 4 мільярдів доларів. Тісно пов'язаний з ціною на нафту і газовий дохід. Незважаючи на те, що Російська Федерація постійно намагається наростити об’єми експорту, обсяг коштів, вилучених від продажу газу, стрімко падає. Спостерігайте тенденцію: перше півріччя 2014 року – 37,46 мільярдів доларів, аналогічний період 2015 року – 25,12 мільярдів доларів, перші шість місяців 2016 – лише 17, 05 мільярдів доларів. Та і ціна на блакитне паливо, напевно, не дуже радує пана Міллера: якщо раніше ЄС купував газ в середньому по 387 доларів за тисячу кубометрів, то наразі «крутить носом» на ціну в 147 доларів/тисяча кубометрів.

На фоні такого катастрофічного падіння доходів дірка в бюджеті стрімко розростається. Уряд Російської Федерації вирішив не шукати простих шляхів і просто заморозив накопичувальну частину відрахувань до Пенсійного Фонду – поки-що до 2017 року, але з перспективою пролонгації до 2019 року. Це означає, що практично протягом п’яти років Пенсійний фонд не отримає відрахувань від працездатного населення.

Пересічний росіянин заперечить, що всі ці фонди, нафтогазові доходи і тому подібні дурниці ніяк не впливають на добробут населення. Чи буде він правий? Статистика показує, що востаннє пік доходів російського населення було зафіксовано у далекому 2013 році – тоді середня зарплатня досягла еквіваленту 936 доларів США, 2014 рік вже показав 847 доларів, 2015 – 558. На поточний рік прогнозують середню зарплатню на рівні 440 доларів США. Та і реальні доходи населення залишають бажати кращого – лише в цьому році, за прогнозами російського фінансового відомства, вони впадуть майже на 5%. Крім того, проблеми з’являються у колишніх лідерів ринку, які наразі міцно займають ніші банкрутів та аутсайдерів. Наприклад, АвтоВАЗ показує збитки просто таки легендарного рівня: у 2014 році його чистий збиток становив 0,7 мільярдів доларів США, а у наступному – вже 1,2 мільярди. Путінська реклама не допомогла і підприємство вже другий рік поспіль змушене переводити працівників на неповний робочий тиждень та проводити масштабні скорочення персоналу.

Власне, наскільки смішно «Іскандерам» і як веселяться «Тополі» сказати важко, але те, що за останні три роки економіці РФ було завдано непоправного удару – очевидний факт. І деградацію вже не приховаєш. «Все це було почато заради реалізації недоімперської мрії. Хочеться спитати в росіян – чи варте воно того», - підсумовує блогер.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения