На простих мешканцях Донбасу і на війні дехто вже почав заробляти мільйони - Replyua.net


На простих мешканцях Донбасу і на війні дехто вже почав заробляти мільйони

На простих мешканцях Донбасу і на війні дехто вже почав заробляти мільйони
Під час війни одні люди ризикують своїми життями або залишаються без житла, інші намагаються сколотити капітал, скориставшись ситуацією, що склалася. На жаль, цей процес не обійшов стороною і Донбас. Багато жителів стали шукати додаткові способи збагачення, і заробляють тисячі гривень не чесним шляхом, а за рахунок обкрадання тих, хто через свою совість переступити не може. Звичайно, є й ті жителі Донбасу, які намагаються підробляти, щоб прогодувати сім'ю, але грошей катастрофічно не вистачає. Хитріші і безпринципні займаються шахрайством.

Багато заповзятливих громадян проживає поблизу окупованих територій. Знаючи, що переселенці потребують житла, вони підвищують вартість оренди квартир. Жителі Донбасу змушені платити величезні гроші, лише б не опинитися на вулиці. Наприклад, у Маріуполі власники квартир вимагають до десяти тисяч гривень з переселенців за двокімнатну квартиру на околиці міста. Коли кілька місяців тому на Донбасі почали закривати банки, а люди залишилися без грошей, тому що всі виплати надходили на банківські картки, і гроші неможливо було зняти, з'явилися підприємливі громадяни, що пропонують перевести в готівку, а також займаються послугами з переоформлення пенсій. Пунктів, що пропонують переведення в готівку коштів, Зараз на Донбасі десятки, і всі вони заробляють добрі гроші на найбідніших верствах населення.

Таку послугу готові надати громадянам під 10 відсотків. Тобто людина отримує, наприклад, 1000 гривень, але віддає «помічнику» сто гривень. Тепер в оголошеннях часто пишуть, що операцію проводять безкоштовно. Однак це неправда: суми в рублях громадянам можуть перевести в готівку з курсу «банку ДНР», один до двох. У цьому випадку громадяни знову несуть збитки - курс гривні до рубля зовсім інший в Києві, тому шахраї отримують вигоду приблизно в 20 відсотків з кожної угоди. Припустимо, людині потрібно зняти тисячу гривень, в результаті він отримує на руки дві тисячі рублів, хоча за офіційним курсом він повинен отримати близько 2400 рублів. Шахраї, що займаються такими операціями, заявляють, що у них важка робота. Дуже часто всю готівку відбирають на блокпостах, тому виручка від угод іноді буває нульовий.

Добре наживаються і ті, хто «допомагає» в оформленні пропусків і у перевезенні до пропускного пункту. Водії легкових автомобілів і вантажівок, які мають можливість спокійно перетинати кордон, непогано заробляють на перевезенні різних товарів. Через блокпости постійно перевозять різні бандеролі та посилки. А щоб оформити перепустку, шахраї вимагають з громадян не менше двохсот гривень. Правда, платять люди не за сам пропуск, а тільки за оформлення документів, а шахраї кажуть, що не несуть відповідальності за те, що у видачі перепусток іноді відмовляють. Причому торгівля пропусками продовжується і зараз, тому що електронна система видачі поки дає збій.

Тепер на Донбасі з'явилася ще одна послуга - приватні перевізники, які працюють в «частці». Власники автотранспорту, які проживають на Донбасі, домовляються зі знайомими, які живуть за межами окупованої території, і таким способом перевозять громадян. Один водій довозить людей до пропускного пункту, там вони йдуть пішки, а потім пересідають в автомобіль того, хто в змові з першим водієм. Донеччан, бажаючих заплатити набагато більше, ніж в громадському транспорті, не зменшене. Економії тут немає, але люди таким способом бережуть свій час і не стоять у чергах на пропускному пункті по десять годин.

Добре живеться тим, хто зумів налагодити поставки продуктів на окуповані території. Можна знайти, як дрібних, так і великих продавців, які отримують до 300 відсотків чистого прибутку. Звичайно, за провезення через блокпост доводиться давати хабарі, але прибуток все одно відчутна. Сама ходова продукція на Донбасі - ліки, побутова хімія та продукти харчування. До речі, на нелегальному продажу ліків багато заповзятливі громадяни заробляють десятки тисяч гривень. Вони знають, які ліки стали дефіцитом в аптеках Донбасу, тому закуповують їх в сусідніх регіонах, а потім продаються на Донбасі в кілька разів дорожче.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения