Обвал цін на світовому ринку нафти, бензин в Україні - Replyua.net


Обвал цін на світовому ринку нафти, бензин в Україні

Обвал цін на світовому ринку нафти, бензин в Україні
Обвал цін на світовому ринку нафти, насамперед, негативно відіб'ється на нафтовидобувних державах, у тому числі, і на Росії. Втім, Україна також «побічно» потрапляє під негативні наслідки зниження вартості нафти. Фахівці вважають, що не можна недооцінювати всіх можливих наслідків, оскільки Україна досі пов'язана зі своїм північним сусідом. Падіння вартості чорного золота до 37 доларів за барель востаннє було зафіксовано майже вісім років тому, аналізує replyua.net. Аналітики не виключають, що ціна продовжить знижуватися, тому потрібно заздалегідь передбачити всі можливі для України мінуси.

Багато українців вже задаються питанням - чи подешевшає бензин найближчим часом? Експерти не хочуть нікого обнадіювати. Справа в тому, що ціна палива залежить, здебільшого, від курсу гривні, а не від вартості нафти. На зовнішньому ринку чорне золото продовжить дешевшати, однак курс долара все одно буде рости по відношенню до української валюти. Найближчим часом бензин точно не подорожчає, оскільки попит на нього в зимовий час не дуже високий. Більше 80 відсотків нафтопродуктів в Україну надходять з-за кордону, тому курс національної валюти в підсумку визначить ціну на бензин на заправних станціях. Поки невідома ситуація з податкової реформи в країні, і цей фактор теж потрібно враховувати. Не виключено, що виробники «підстрахує» і трохи підвищать вартість бензину, але не раніше весни наступного року.

Серед негативних наслідків для України фахівці називають непросту ситуацію в промисловості, яка тільки посилиться. Справа в тому, що після обвалу цін на світовому ринку нафти різко починають дешевшати товари великої хімії, метал, вугілля, а також деякі мінеральні добрива. Україна, як відомо, є великим експортером цієї продукції. Негативний вплив на економіку буде очевидним, коли промислові компанії нашої країни почнуть експортувати металургійну і хімічну продукцію.

Незважаючи на те, що багато фінансисти запевняють українців у тому, що нібито російський рубль і українська гривня ніяк не пов'язані між собою, реальна ситуація говорить про зворотне. Побічно, але російський рубль продовжує надавати невеликий тиск на гривню. Кілька днів тому вперше за 17 років курс долара в РФ встановив максимальний рекорд. Останній раз рубль знецінювався так в 1998 році, коли в країні відбулася деномінація. У Росії все ще сподіваються, що наступного року ціна нафти підніметься до 50 доларів, і в цьому випадку американська валюта подешевшає до 58-63 рублів. Якщо це відбудеться, експерти не виключають і невелике подорожчання гривні, але, знову ж, обидві валюти тільки побічно пов'язані між собою, і аналітики бояться робити прогнози навіть на саме найближче майбутнє.

Раніше в РФ стверджували, що Сполучені Штати ніяк не можуть впливати на ціни на нафту і не контролюють ринок чорного золота. Останні події показали зворотне - контролюють, чинять тиск і навіть диктують свої умови. Якщо нафта продовжить дешевшати, в плюсі виявляться не тільки США, але і Саудівська Аравія. Масло у вогонь підлили і в ОПЕК, коли нещодавно винесли рішення про скасування квот на обсяги видобутку нафти. В ОПЕК заявили, що самі великі виробники «переживуть» цю кризу, але в деяких країнах так не вважають.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения