Сьогодні набули чинності нові правила для автомобілістів - Replyua.net


Сьогодні набули чинності нові правила для автомобілістів

Сьогодні набули чинності нові правила для автомобілістів
7 Листопада Україна повністю відмовляється від міліції: тепер в нашій країні буде працювати Національна поліція. Зміни в новій системі торкнуться не тільки співробітників відомства, але і простих громадян. Змінюються правила для автомобілістів - з сьогоднішнього дня доведеться берегти нараховані 150 балів, щоб потім не платити величезні штрафи. ПДР України змінилися, і багато «пункти» були передбачені спеціальним законопроектом.

Кожен автолюбитель, що володіє власним транспортом, отримає 150 балів на один рік. За будь-яке порушення правил буде списуватися однакову кількість балів - 50, і в разі, якщо автомобіліст три рази позбудеться 50 балів, при наступному порушенні він заплатить штраф. До групи порушень, за які віднімуть 50 балів, входять проїзд по зустрічній смузі, перевищення швидкості, проїзд по пішохідних доріжках або тротуару, парковка в недозволеному місці, проїзд на заборонні сигнали, проїзд по смузі, призначеній для громадського транспорту. Коли ліміт за нарахованими балам буде повністю вичерпано, доведеться платити грошові штрафи. Однак навіть найвідповідальніші водії будуть позбавлені своїх балів рівно через рік - якщо правила не будуть порушені, ліміт автоматично обнуляється, і на наступний рік водій знову отримує 150 балів, тобто система накопичення в даному випадку працювати не буде.

Тепер даішники в кущах стояти не стануть - патрульним дозволяється переміщуватися за спеціальними маршрутами. Фіксувати порушення будуть в автоматичному порядку системи відеоспостереження, встановлені на всіх дорогах країни. Про порушення власник авто може дізнатися через електронну пошту або телефон. Для цього необхідно написати заяву в МВС, і всю інформацію надаватимуть безкоштовно. Поки камери відеоспостереження встановлені не скрізь, і незрозуміло, як у перші дні працюватиме нова система.

Будь штраф необхідно буде сплатити протягом тридцяти діб з того моменту, як власник автомобіля отримав постанову (воно може приходити у вигляді листа за місцем реєстрації порушника). Якщо через місяць порушник штраф не виплатив, щодня нараховуватиметься пеня. За другий місяць несплати доведеться заплатити рівно в два рази більше. Термін погашення штрафу закінчується через 61 день після вручення постанови. У цьому випадку всі матеріали справи будуть передані в виконавчі служби.

У патрульних та автомобілістів тепер будуть складатися абсолютно нові «відносини». Якщо раніше даішники зупиняли автомобілі «просто так», то з сьогоднішнього дня діє новий закон, згідно з яким патрульні можуть зупинити автомобіль тільки в десяти випадках. Головна причина для зупинки - порушення ПДР. Також патрульні мають право зупинити транспортний засіб, якщо порушується порядок використання звукових і світлових сигналів, якщо вантаж, закріплений на автомобілі, створює небезпеку для пішоходів або проїжджаючого транспорту, якщо відповідні органи ввели заборону на рух автомобіля, якщо потрібна допомога водія при серйозному ДТП або при будь-який інший непередбаченої ситуації.

Крім того, патрульні поліцейські будуть зупиняти автомобілі, якщо водій став свідком ДТП, і його необхідно допитати, якщо авто знаходиться в розшуку, якщо патрульні візуально помітили технічну несправність, якщо надійшла інформація про причетність водія або його пасажирів до злочину, якщо патрульні не можуть розглядати номерні знак, або ж вони відсутні на автомобілі.

Експерти не радять автомобілістам радіти завчасно. Справа в тому, що даішники поки нікуди не зникнуть і продовжать свою роботу. Поки Національна поліція повністю не укомплектована, до того ж, держава не може протягом декількох днів встановити системи відеоспостереження на всіх дорогах країни. Саме тому було прийнято законопроект, згідно з яким до кінця цього року даішники будуть працювати на дорогах України. Їх «діяльність» припиниться 31 грудня, коли штат нової поліції буде повністю сформований.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения