В Україні може бути встановлений авторитарний «патріотичний» режим – Портніков - Replyua.net
Replyua.net


В Україні може бути встановлений авторитарний «патріотичний» режим – Портніков

В Україні може бути встановлений авторитарний «патріотичний» режим – Портніков
Як передає replyua.net, на тлі обговорення електронних декларацій чиновників і депутатів Верховна Рада скасувала підвищення депутатських зарплат. На думку журналіста Віталія Портнікова, у цьому рішенні є очевидна політична логіка, але воно не знімає самої проблеми, яку рано чи пізно доведеться вирішувати – якщо, звичайно, українці не зацікавлені жити в феодальній державі.

«Електронні декларації продемонстрували те, що громадяни і так знали – більшість депутатів і чиновників живуть аж ніяк не на свої зарплати. Тепер це твердження – вже не фігура мови, а документ. Хоча і раніше було відомо, що депутатами обираються успішні бізнесмени, а у чиновників казково багаті родичі – теж, до речі, що роблять великі успіхи в бізнесі, але тепер ця очевидність загальновизнана», – зазначив Віталій Портніков.

За його словами, загальновизнано й те, що в депутати і державні службовці можуть йти в основному заможні люди, які не залежать від зарплат. Більше того, їх взагалі, за великим рахунком, взагалі зарплати не цікавлять, адже є заощадження і доходи родичів.

«Можна проводити парламентські вибори хоч щороку, можна перепризначувати чиновників, але у владі все одно залишиться тільки той, хто може прожити за свої. І той, хто збирається використовувати їх як «годівницю» - просто нові правила затребують більш обережних і винахідливих людей, але таких же багатих і таких же корумпованих», – вважає Портніков.

Журналіст наголошує, можна як завгодно довго запевняти себе, що «чесні і бідні» обов'язково підуть у владу, яку б зарплату там не платили – ну просто заради очищення. Чесні і бідні – може бути, а от кваліфіковані і розумні – навряд чи. Якщо можна чесно заробити в бізнесі або за кордоном – навіщо зводити кінці з кінцями в кріслі державного службовця? Ще одна небезпека – це, звичайно, небезпека економічного зростання. Тому що наша влада змушена погоджуватися з вимогами західних кредиторів, поки їй потрібні гроші. Як тільки потреба в кредитах відпаде, в Україні швидко буде встановлений авторитарний «патріотичний» режим, який захистить забезпечених людей від народного обурення. Електронні декларації при цьому будуть заповнюватися – але проблеми будуть виникати тільки у тих політиків і чиновників, хто буде представляти загрозу для цього режиму. Між іншим, в сусідній Росії декларації чиновників у відкритому доступі публікуються вже багато років. Соратники Путіна декларують такі багатства, яким їх українські колеги можуть тільки позаздрити. І що? І нічого. Весь цей масив інформації використовується тільки для розправ з неугодними.

Виникає питання чи можна уникнути аналогічного розвитку ситуації в Україні? На думку Портнікова, не дуже великий шанс – є. Для цього самі українці повинні перестати бути кріпаками. Вони повинні хотіти гідно оплачувати послуги тих, за кого голосують і, хто формує владу, але разом з тим домогтися поділу бізнесу і влади. Чиновник повинен втратити право дозволяти, дозволи повинні давати самі виборці, руками та підписами чиновника. Партійні списки на виборах повинні бути відкритими. Якщо цього не відбудеться, то громадянам залишиться тільки обурюватися в соціальних мережах надмірним, на їхню думку, багатством «обіцяльників».

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS