Санкції Заходу вдарили по Криму, а не по Росії - Replyua.net
Replyua.net


Санкції Заходу вдарили по Криму, а не по Росії

Санкції Заходу вдарили по Криму, а не по Росії
Після приєднання півострова Крим до Росії, західні країни відреагували на це занадто жорстко, але покарали не Росію, а Крим. Наклавши на півострів ембарго, вони практично позбавили Крим можливості розвиватися. Тепер на півострові неможливо здійснити банківські операції, погіршився транспортне сполучення і існує безліч проблем у торгівлі. Росії, яка «взяла» Крим, ці проблеми абсолютно не стосуються. Кримчани продовжують жити своїм життям, хоча на півострові давно був введений в обіг російський рубль. Санкції щодо Криму виявилися набагато жорсткіше, ніж по відношенню до РФ. У цих обмежень, як відзначають експерти, є одна унікальна особливість, яка і призвела до того, що Крим опинився у глибокій кризі. Вперше за всю історію санкції були введені по відношенню не до цілій державі, а тільки до одного регіону.

У Сполучених Штатів з Кримом розмова коротка - влада країни категорично забороняють вести будь-які контакти або бізнес з півостровом. Що стосується ембарго, то воно накладено американською владою навіть на ті товари, які мають непряме відношення до Америки. Однак кримчан більше хвилює позиція не Сполучених Штатів, а Києва, який теж ввів санкції. Частково була припинена подача електрики і води, змінено транспортне сполучення з півостровом, однак київська влада планує в найближчому майбутньому запровадити щодо Криму таку ж блокаду, як і на Донбасі.

Чому Захід і Україну так жорстоко обійшлися з Кримом? За допомогою таких радикальних заходів світове співтовариство хоче покарати РФ, яка порушувала міжнародні права. Захід чекає, коли Росія втомиться від санкцій, і чиновники погодяться на переговори. Однак, чим більше обмежень вводиться, тим менше шановний Володимире Володимировичу хоче йти на контакт. Крим віддали Росії, але тепер він, як непридатний трофей - начебто є, але нікому не потрібен. І поки тривають політичні війни, страждають від цього тільки прості жителі півострова. Захід наївно думає, що своїми санкціями він ускладнює життя Росії, але насправді від обмежень постраждав лише Крим. Багато експертів вже назвали такі санкції злочином проти громадян, більша частина яких була проти приєднання.

Дійсно, РФ довелося «витратитися» на новоспечений регіон, але Путіна, здається, це не турбує. За весь час анексії Кремль відправив Криму більше 125 мільярдів рублів, що є абсолютним рекордом - жоден регіон Росії ще не отримував таку фінансову підтримку. І субсидування Криму триватиме ще багато років, поки економіка не півострові не почне розвиватися в повну силу. Гроші, що надійшли до Криму, в кишеню чиновників не спливли, і пішли на підвищення зарплат, допомог і пенсій. Правда, після індексації кримчани зіткнулися з подорожчанням всіх товарів - таким способом російська влада «вирівняли» доходи росіян і кримчан. Так що раділи жителі півострова зовсім недовго, і через кілька місяців зрозуміли, що росіяни живуть нітрохи не краще за українців.

Проте як і раніше в Криму відзначаються проблеми з товарами першої необхідності і зі сферою туризму. Через подорожчання українці не можуть приїхати до Криму, та й росіяни воліють інші курорти. Чим довше триватиме економічна блокада, тим сильніше вона позначиться на рівні життя громадян Криму. З часом неприязнь кримчан до України за те, що вона покарала їх санкціями, переросте в ненависть, а півострів буде повністю залежати від подачок Кремля. Ті українці, які проживають в Криму і підтримують київське керівництво, намагаються не втрачати зв'язки з Україною, але з кожним днем ​​робити це стає важче. Коли анексія виявиться доконаним фактом, і Україна втратить останню надію повернути Крим? Це відбудеться в той момент, коли буде відбудований міст, що з'єднує Росію з Кримом, коли РФ налагодить подачу води і електрики на півострів, і, коли самі кримчани зрозуміють, що ніколи не зможуть налагодити відносини з українцями.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS