Кому в Україні жити краще: озвучені зарплатні очікування в 2016 році по всій країні - Replyua.net


Кому в Україні жити краще: озвучені зарплатні очікування в 2016 році по всій країні

Кому в Україні жити краще: озвучені зарплатні очікування в 2016 році по всій країні
Експерти не дають позитивного прогнозу щодо зростання зарплат українців у поточному році. Як повідомляє replyua.net, номінальний дохід громадян України зросте, але незначно, однак реальні доходи різко впадуть, як і в минулому році. Проте в деяких містах підвищення зарплати буде відчутним, і мова, насамперед, іде про Київ. Незважаючи на те, що інфляція в 2015 році перевалила за сорок відсотків, реальні доходи киян знизилися не на багато в порівнянні з іншими містами України.

За минулий рік середній дохід жителів Києва збільшився майже на дві тисячі гривень, і середня зарплата по місту становила майже вісім з половиною тисяч. Втім, не у всіх містах все так позитивно. Приміром, у Луганську середня заробітна плата «підросла» всього на 600 гривень, або на 16 відсотків. На тисячу гривень зросла зарплата в Чернігівській області, проте вона залишається регіоном з самими маленькими зарплатами - в середньому близько 3900 гривень. Навіть якщо дивитися аналітику по Києву, можна прийти до висновку, що зарплата зростала лише з точки зору математики, а насправді доходи знизилися у всіх українців, незалежно від міста проживання.

Крім того, минулого року зріс рівень безробіття - багато компаній скорочували співробітників, деякі підприємства просто припиняли діяльність. Зарплати збільшувалися лише тому, що роботодавці звільнили частину працівників, та за рахунок такої «хитрощі» змогли збільшити зарплати залишилися людям. Цього року, як вважають фахівці, буде ще складніше. Звільняти вже нікого - в багатьох компаніях спостерігається дефіцит працівників, проте керівництво не хоче наймати нових співробітників через економію. Як наслідок, залишилися працівникам підвищення зарплати ніхто не обіцяє. На думку експертів, не померти з голоду допоможе лише зміцнення гривні і низький зростання інфляції, але, якщо цього не станеться, і ціни будуть продовжувати рости, середньої зарплати вистачить тільки на оплату комуналку, а також на хліб з макаронами.

Цього року пощастить тільки тим українцям, які вважаються цінними співробітниками на підприємствах. Мова йде про приватних компаніях, де керівництво зацікавлене в цінних кадрах і готово підвищити заробітну плату, якщо працівник того попросить і пригрозив звільненням. Везунчиками можна вважати і тих співробітників, які трудяться у філіях зарубіжних компаній, де зарплата видається у валюті або в гривнях за курсом. Надбавку вони не отримають, але й нічого не втратять. Що стосується підвищення мінімальних зарплат, то воно сповільнилося в останні роки, і уряд явно не встигає за темпами зростання інфляції в країні. Індексація проводиться рідко, і останній раз мінімалку підвищували у вересні. Зараз розмір мінімальної зарплати наближається до 1400 гривням.

За прогнозами аналітиків, в поточному році очікується найповільніше зростання зарплати за останні двадцять років. Вона буде рости в два рази повільніше, ніж у минулому році, не більше ніж на 15 відсотків у середньому по країні. Також експерти дають прогноз по інфляції в поточному році - не менше ніж 25 відсотків, і це означає, що реальна зарплата українців продовжить знижуватися. Наприкінці минулого року середній розмір зарплати по країні становив близько 4100 гривень. Найнижча оплата праці було зафіксовано в Чернігівській, Тернопільській та Херсонській областях, найвища - у Київській області.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения