Чергова заява бойовиків виявилося «качкою» - Replyua.net


Чергова заява бойовиків виявилося «качкою»

Чергова заява бойовиків виявилося «качкою»
Минулої суботи пан Захарченко і його команда зробили сенсаційну заяву: бойовики починають відведення військової техніки з окупованих територій. «Влада» самопроголошених республік також натякнули - це одностороннє рішення, щоб «врятувати мирних громадян», але вони сподіваються, що Київ піде такого прикладу. На недавньому засіданні в Мінську подібні заяви також прозвучали, і сторони «нарешті» визначилися - пора виводити техніку. Нарада закінчилася, Захарченко заспокоївся, а війна на Донбасі триває. З моменту «виведення» озброєння пройшов тиждень, але військові дії, навпаки, тільки посилилися, і терористи обстріляли мирні квартали Донецька і Авдіївки.

З усього, що було обговорено, домовлено і обіцяно, зрозуміло лише те, що влада Києва і Донбасу знаходяться один від одного далеко не тільки в плані географії. Одна справа домовитися про перемир'я в Мінську, і інше - втілити задумане в життя на місці конфлікту. Черговий відвід техніки став ще одним доказом того, що до так званого перемир'я обидві сторони конфлікту чекає довгий шлях. Останній раз житлові райони Донецька піддавалися обстрілу взимку цього року, але після того, як минулої неділі бандформування «відвели техніку», в Донецьку знову прогриміли вибухи. Демонстративний відведення техніки став нічим іншим, як черговою «качкою», або, якщо хочете, стратегічним піар-ходом від бойовиків.

Процес відведення техніки спостерігали, як представники ОБСЄ, так і численні кореспонденти з дружньої Росії. Російська сторона до вечора неділі по всіх каналах твердила про те, що у «ополченців більше немає зброї», а спостерігачі ОБСЄ тільки розвели руками - ніяких відводів вони не помітили. Правда, звіт про «спецоперації бойовиків» вони все ж підготували. Читаючи його, створюється враження, що бойовики просто перевезли кілька одиниць техніки з однієї позиції на іншу. Наприклад, спостерігачі ОБСЄ написали у звіті, що бачили, як сепаратисти їдуть на трьох танках з Лозового і зупиняються недалеко від лісового масиву. З Новоласпа вивезли кілька бронетранспортерів і залишили їх приблизно в чотирьох кілометрах від населеного пункту.

Спостерігачі ОБСЄ ніяк не прокоментували такі дії, але будь-який експерт скаже - щоб заявити про перемир'я і відмову продовжувати військові дії, недостатньо відвести техніку на три кілометри від місця битв і залишити її між трьох сосен. Причому, весь цей процес бойовики знімали на відео, щоб у Києві і в усьому світі всі побачили, як на Донбасі поважають мінські угоди. Щоб бути впевненими в тому, що озброєння було виведено, перед цією операцією сепаратисти повинні були представити звіти про те, скількома одиницями техніки вони володіють. ОБСЄ в таких випадках вимагає і інформацію про місце розташування важких видів озброєння. Тільки так можна в режимі реального часу відстежити переміщення техніки по окупованих територіях.

Правда, навіть, якби ОБСЄ та сепаратисти проробили таку роботу, це не означало б початок перемир'я. Взимку, коли були підписані мінські домовленості, бойовики повинні бути надати представникам ОБСЄ інформацію про те, де зберігається важке озброєння. Минуло півроку, але російсько-терористичні війська продовжують діяти так, як їм хочеться, ігноруючи угоди. Нещодавно спостерігачі ОБСЄ зробили спробу відвідати два сховища зі зброєю, але бойовики відмовили їм у цьому.

Після «відводу» озброєння в Донецьку і інших населених пунктах почалася справжня війна. До цих пір невідомо, скільки мирних громадян загинуло за минулі вихідні. Ближче до середини тижня ситуація на Донбасі вже не була такою напруженою, але і про перемир'я мови не йшло. Спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати танки і важке озброєння, в тому числі і зенітні установки.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения