Медведєв зібрався карати Захід за арешт російських активів - Replyua.net
Replyua.net


Медведєв зібрався карати Захід за арешт російських активів

Медведєв зібрався карати Захід за арешт російських активів
Після того, як західні країни почали вводити санкції проти РФ, а також заарештували російські активи, прем'єр-міністр РФ виступив з грізним заявою про те, що Кремль обов'язково зробить у відповідь заходи, якщо хоча б ще одна держава накладе арешт на активи. За словами Медведєва, Росія буде діяти набагато жорсткіше. Прем'єр упевнений, що після всіх санкцій та арештів, РФ має право вводити більш жорсткі обмеження. Найближчим часом буде розглянуто питання про арешт іноземного майна в Росії через суд.

У Кремлі вже підготували проект, який наділить Росію правом без суду і слідства накладати арешт на майно, що належить іншим державам, причому згоди на це Кремль ні в кого просити не буде. У Міністерстві юстиції підкреслили, що РФ повинна визнати юрисдикцію міжнародного суду, і це означатиме часткову відмову від імунітету. Через це Росії потрібно створити якийсь баланс в юрисдикції, оскільки в останні місяці міжнародні суди отримали десятки позовів проти країни-агресора, але при цьому Кремль не запрошують стати учасником судового розгляду.

За новим законопроектом Росія зможе накласти арешт на майно тільки тих країн, які раніше вчинили такі ж дії відносно Росії. Також в одному з пунктів законопроекту сказано про те, що сума арештованих активів в Росії не повинна перевищувати суму російського майна, арештованого за кордоном. Приймати рішення про те, що і коли буде заарештовано на території Росії, може тільки Міністерство закордонних справ країни. Після того, як Медведєв зробив цього заяву, у відомстві навідріз відмовилися її коментувати. Швидше за все, до такого повороту подій там готові не були. Між тим, урядовий комітет РФ з законопроектної роботи новий закон вивчив і схвалив.

Зараз в Держдумі канікули, тому депутати зможуть проголосувати за проект про арешт активів тільки через півтора місяці. Правда, незрозуміло, як закон буде працювати на практиці, адже вже зараз багато суди Росії розташовують таким правом і заарештовують іноземне майно. Єдиний пункт у проекті, який може внести якісь нововведення, пов'язаний з правом відмовити в імунітеті тим закордонним організаціям, які при звичайній ситуації цим імунітетом користуються. Десять років тому в РФ вже намагалися прийняти схожий законопроект. Після першого читання документи вивчали дуже довго, і в підсумку тільки шість років потому уряд відхилив закон, пославшись на безліч недоліків, які неможливо відкоригувати.

Мова Медведєва про прийняття проекту послідувала після того, як Бельгія та Франція заарештували російські активи. Гаазький суд виніс рішення на користь ЮКОСа і зобов'язав РФ відшкодувати збиток у розмірі 50 мільярдів доларів. З французами Росія лаятися не стала, а от Бельгії дісталося по повній: після рішення суду послідував грандіозний скандал, оскільки під арешт потрапили рахунки дипломатичних представництв РФ. У Кремлі одразу заявили, що такі дії суперечать віденським конвенціям. Бельгійська влада пожвавішали і навіть попросили вибачення у Кремля - ​​мовляв, пристави і суди виносили вирок самостійно, не поставивши до відома уряд. Рахунки були розблоковані через короткий час, проте Росії все одно не спокійно. Справа в тому, що Сполучені Штати також не виключають того, що доведеться накласти арешт на російське майно.

Стало відомо, що декілька акціонерів ЮКОСа вже звернулися до американського суду. Раніше з таким же позовом акціонери звернулися в суд Великобританії. Саме тому російська влада зараз метушаться і намагаються якнайшвидше ухвалити новий законопроект. Що стосується арешту майна у Великобританії та Сполучених Штатах, швидше за все це справа розглядатиметься довго. Специфіка правової системи цих держав може «врятувати» Кремль від нових санкцій ще деякий час.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS