Субсидії по-новому: сума доходів не потрібна, штрафи скасували - Replyua.net


Субсидії по-новому: сума доходів не потрібна, штрафи скасували

Субсидії по-новому: сума доходів не потрібна, штрафи скасували
Вже вкотре поспіль уряд змінює правила оформлення субсидій. Коригувати нову систему необхідно, оскільки надходить багато скарг від українців про те, що їх не влаштовує порядок оформлення документів та нарахування субсидій. Днями в Кабінеті міністрів знову зайнялися коригуванням системи субсидування. Павло Розенко заявив, що тепер ніяких проблем з оформленням не буде.

Зараз у бюджеті закладено більше 24 мільярдів гривень на ці цілі, і приблизно півтора мільйона сімей на сьогоднішній день отримали право користуватися субсидіями. Сума, виділена на субсидування, буде достатньою для того, щоб допомогти трьом мільйонам українських родин, тому ближче до опалювального сезону уряд очікує нову хвилю звернень із заявами. Порядок оформлення значно спрощений, і таких збоїв, як у травні цього року, більше не очікується. Крім того, Розенко зазначив, що в разі необхідності будуть знайдені додаткові кошти для субсидування. Зараз на розгляді в організацій знаходяться більше двох мільйонів заяв від громадян, ще півтора мільйона вже встигли скористатися субсидіями. Потрібно відзначити, що влітку минулого року субсидіями користувалися близько 370 тисяч сімей, що в чотири рази менше, ніж зараз.

Незважаючи на те, що процес субсидування йде нормальні темпами, залишається маса проблем, які потрібно вирішити в найближчі пару місяців, до настання опалювального сезону. Більшість громадян як і раніше не можуть правильно заповнювати документи, хоча зразки були показані і вивчені багато разів. Працівники організацій, куди звертаються громадяни, змушені віддавати документи назад на переоформлення, що займає зайвий час і створює плутанину. Жителі окупованих територій отримати субсидії поки не можуть - центри, де це можна було зробити, більше не функціонують. Зараз в уряді вирішують це питання і намагаються побудувати абсолютно нову логістику для оформлення субсидій громадянам Луганська і Донецька.

До прискорення та поліпшення процесу надання населенню субсидій уряд підійшов відповідально, і зараз напрацьовуються деякі зміни в порядок оформлення документів. Днями було прийнято та оприлюднено нову постанову Кабміну. Громадянам тепер не доведеться декларувати всі свої доходи - вони просто вказують джерела доходів, наприклад, стипендію, зарплату або пенсію. Також потрібно буде вказати організацію, яка нараховує ці виплати. Ніхто не буде вимагати від кандидатів вказівки точної суми, тому що багато плутаються і не можуть її правильно розрахувати.

Всі дані про нарахування будь-яких доходів будуть отримані з ПФ і фіскальної служби України. Це рішення було необхідним - багато громадян, особливо пенсіонери, заповнювали декларацію неправильно. Штраф у розмірі подвійної субсидії також буде скасовано, адже тепер громадяни не будуть приховувати свої доходи, і це значить, що така необхідність відпаде сама по собі. Крім того, в Кабміні запевняють, що громадянам не доведеться повідомляти про додаткове единовременном доході - одноразові соціальні виплати, зарплати військовослужбовців, які перебувають на Донбасі, допомога на поховання, одноразова допомога після пологів і так далі.

Тепер пенсіонерам достатньо надати доходи лише за останній місяць, а всім іншим громадянам - за три місяці. Протягом найближчих тижнів людей додатково сповістять про нові правила надання субсидій, всі організації отримають нові зразки декларацій і заяв. Можна буде скористатися старими бланками, і в цьому випадку громадяни просто пропускатимуть графу про суму всіх доходів.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения