Жителі Дніпропетровська змушені «управляти» містом самостійно - Replyua.net
Replyua.net


Жителі Дніпропетровська змушені «управляти» містом самостійно

Жителі Дніпропетровська змушені «управляти» містом самостійно
Українці вірили в те, що після державного перевороту до влади прийде нове керівництво, і не тільки в Києві, а й у всіх областях. Минуло більше року, але деякі міста України залишаються без «хазяїна». Одним з таких мегаполісів став Дніпропетровськ, де після подій початку 2014 розбіглися всі чиновники. Жителі Дніпропетровська постаралися власними силами утриматися на плаву і навіть контролювати настрої в місті.

Якщо в Одесі, Харкові, Херсоні та деяких інших містах переважають сепаратистські настрої, і влада веде безуспішну боротьбу з рашістамі, то в Дніпропетровську складається зовсім інша ситуація. Всі жителі згуртувалися і довели, що вони є справжніми патріотами своєї країни. За останні місяці на тисячах будівель Дніпропетровська з'явилися українські прапори, а громадяни різного віку переодяглися у вишиванки і з гордістю носять національний одяг. Незважаючи на позитивні зміни, Дніпропетровськ фактично залишається без мера. Найважливіші рішення вже давно приймаються тільки в міській раді, де більшість депутатів представляють колишню Партію регіонів, а нині Опозиційний блок.

Галина Булавка - один з членів Опозиційного блоку, вже кілька місяців ніби як виконує обов'язки глави міста. Про цю жінку практично нічого невідомо - вона намагається триматися в тіні і мовчки виконує свою роботу. Правда, результатів її роботи ви ніде не побачите: Булавка не робила жодних заяв і не давала обіцянок. До Булавки тимчасово виконуючим функції мера був Максим Романенко. На відміну від Булавки, він встиг «засвітитися», але протримався на посаді всього кілька місяців.

До Романенко містом «командував» Іван Куліченко, який примудрився зберегти своє місце впродовж чотирнадцяти років. Однак восени минулого року він балотувався в Раду від БПП, тому, ставши нардепом, подав у відставку. Наступні вибори в Дніпропетровську відбудуться восени, і жителі не виключають, що Куліченко знову стане основним кандидатом на посаду мера. Очікується, що конкурентами колишнього голови міста можуть стати Борис Філатов (людина Коломойського) і Олександр Вілкул, який також, як і Куліченко, є нардепом.

Поки місто залишається без керівника, але це не заважає Дніпропетровську розвиватися і не піддаватися сепаратистським настроям. Що стосується Вілкула, то він, як не дивно, підтримує кандидатуру Куліченко. Днями він заявив, що не збирається боротися за крісло мера, якщо городяни будуть і далі підтримувати Куліченко. Однак дніпропетровці можуть віддати свої голоси за Філатова - з усіх «наближених» до Коломойського, у цієї людини найбільше шансів очолити Дніпропетровськ. Філатов відомий тим, що допоміг у відкритті табору «укропчик», завжди підтримував Яроша, а також максимально відкритий по відношенню до простих громадян.

Втім, говорити про результати майбутніх виборів поки рано. Дніпропетровськ перебуває в «підвішеному стані» більше півроку, і за цей час нікому не вдалося стати гідним градоначальником. Коли місто «покинули» люди Коломойського, до тимчасової влади повернулися деякі персони з колишнього керівництва. По суті, зараз містом керує Опозиційний блок, і, якщо на виборах буде кандидатура Куліченко, і Опозиційний блок, і БПП її підтримають. З одного боку, добре, якщо містом знову буде управляти перевірений господарник, але, з іншого боку, може бути, Дніпропетровську потрібен новий глава, який зможе провести зовсім інші реформи, що йдуть йому на користь?

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS