Чому скандал з Coca-Cola та повернення Криму, в соцмережах викликало шок? - Replyua.net


Чому скандал з Coca-Cola та повернення Криму, в соцмережах викликало шок?

Чому скандал з Coca-Cola та повернення Криму, в соцмережах викликало шок?
Скандал з приєднанням Криму до Росії відомою компанією Coca-Cola набирає обертів. У соцмережах з'являються різні фотожаби, і користувачі навіть жартують над ситуацією, проте багато українців сприйняли «непорозуміння», як відверту провокацію. Як повідомляє replyua.net, деякі депутати пропонують покарати керівництво компанії за "необачність". У російському філії Coca-Cola, правда, вже вибачилися, однак українським патріотам легше від цього не стало.

Потрібно нагадати, що скандал почався напередодні святкування Нового року. На офіційній сторінці компанії ВКонтакте була розміщена карта Російської Федерації, і користувачі не виявили на ній Курильських островів, Калінінградській області і, природно, Криму. Росіяни помітили неточності і зажадали від керівництва компанії нову карту. Бажання було виконане 5 січня, коли Крим знову «включили» до складу РФ. У компанії принесли вибачення і, здавалося б, що на цьому інцидент закінчиться, проте тепер недоліки на мапі помітили українці, і вони обурені, що Coca-Cola з такою легкістю змінює карти.

 В українському представництві компанії миттєво відреагували на дії співробітників російської філії, і також вибачилися, але тепер уже перед українцями, назвавши те, що відбувається «непорозумінням». Документи компанії були передані в «Українську правду», яка і розмістила вибачення перед жителями України. Також у повідомленні співробітників компанії говориться про те, що Coca-Cola не підтримує жодних політичних рухів чи партій, а також не є власністю якоїсь держави, і в обов'язки підприємств входить лише виготовлення смачних і якісних напоїв.

У центральному офісі компанії раніше заявили, що агентство, що займається складанням карти, не погоджувало своїх дій з керівництвом Coca-Cola. Всі зміни вироблялися в московському офісі агентства, і зміни внесли без дозволу. Російська карта була використана для масштабної Різдвяної кампанії, і агентство самостійно вносило зміни, що не порадившись з керівництвом.

Незважаючи на всі вибачення української та російської сторін, в Україні зростає кількість тих, хто вимагає покарати винних. Серед таких людей нардеп Мустафа Найєм, який сьогодні прокоментував двояку ситуацію з картою. За його словами, всі українці повинні влаштувати бойкот і відмовитися від покупки напоїв компанії Coca-Cola. На своїй сторінці у Фейсбуці Найєм нагадав керівництву Coca-Cola про батьківщину напою, вказавши, що це Сполучені Штати. Ця країна, як і більшість інших держав, не визнає Крим частиною Росії, тому компанія зробила велику помилку, розмістивши оновлену карту з Кримом. Найєм назвав дії керівництва компанії «приниженням всієї України» і запропонував громадянам відмовитися від напоїв, зазначивши, що в Україні є й вітчизняні виробники, що випускають не менше якісну продукцію.

До бойкоту, оголошеного Мустафою Найємом, приєдналися Борислав Береза, депутат Андрій Іллєнко, журналіст Євген Будерацький і багато інших відомі українці. А Іллєнко навіть розмістив на своїй сторінці в соцмережі дуже актуальне знімок - з традиційним українським напоєм узваром. Нардеп закликав відмовитися від іноземної хімії і почати вживати справжні і корисні напої, зазначивши, що так українці тільки поправлять своє здоров'я.

А ось журналіст Максим Щербина закликав українців піти ще далі і повністю відмовитися від продукції компанії PepsiCo, яка також публікує карти РФ, включаючи до складу держави анексувати Крим. Щербина розмістив фотографію всієї продукції цієї компанії, і кількість продуктів і напоїв виявилося значним. PepsiCo виробляє не тільки шипучку, а й молочні коктейлі, сири, дитячі напої, чіпси, соки і багато іншого.

Політолог Петро Олещук також прокоментував скандал і заявив, що після публікації подібних карт українцям доведеться відмовитися від усього, бо відомі світові компанії будуть працювати тільки на догоду росіянам, оскільки Росія уміє змушувати всіх навколо проявляти повагу. На думку Олещука, українці можуть обуритися тільки в соцмережах, а через місяць забудуть про інцидент і знову почнуть купувати продукцію ненависної компанії. Серед захисників України виявилося і багато росіян. Приміром, Станіслав Яковлєв, відомий публіцист, зазначив, що такі дії компанії свідчать про халатність і непрофесіоналізм співробітників, і мова тут йде тільки про мільйонні доходи та вдалій роботі маркетологів, а не про почуття людей. Яковлєв майже впевнений, що такі «непорозуміння» придумуються спеціально і є дуже хитрим рекламним ходом, що привертає покупців.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения