Олександр Сотник: Ще одна неприємна новина для Кремля - Replyua.net


Олександр Сотник: Ще одна неприємна новина для Кремля

Олександр Сотник: Ще одна неприємна новина для Кремля
Міжнародне кримінальне розслідування за фактом стрілянини по малайзійському «Боїнгу» MH17 в небі над Донецькою областю, прийшло до висновку про те, що літак був збитий ракетою, випущеною з ПОВ «Бук» з території, яка перебувала під контролем проросійських бойовиків, передає The Guardian з посиланням на західних дипломатів. Уже завтра Слідча група опублікує офіційний звіт, в якому викладе звіт про передбачуваних винуватців, інформує replyua.net, з посиланням на російського опозиційного журналіста Олександра Сотника.

У доповіді містяться висновки попереднього розслідування, яке встановило, що лайнер був збитий ракетою, випущеною системою «Бук». Снаряд вибухнув поряд з кабіною. Всі, хто знаходилися на борту 298 чоловік загинули.

За словами одного з дипломатичних джерел, міжнародні слідчі повідомлять точне місце розташування установки «Бук» на Google-карті: за їхніми даними, геолокація знаряддя вбивства – це сепаратистська територія недалеко від Сніжного.

Слідча група відпрацьовує версію про те, що «буком» управляли військові з 53-ї зенітної ракетної бригади Росії. Система була незаконно перевезена через російсько-український кордон в липні 2014 року і потім доставлена до місця, звідки стався фатальний постріл.

«У дипломатичних колах поширена впевненість, що звіт вкаже на причетність проросійських заколотників або Росії до злочину», - сказав голландський дипломатичний експерт і коментатор Роберт ван де Роер. За його словами, це викличе у світі «резонанс». У той же час він підкреслив, що слідчі досі не змогли точно встановити, хто конкретно є виконавцем злочину, тобто хто саме натиснув злощасну «кнопку». У той же час їм відомі імена 20 російських військових з 53-ї курської бригади в Курську, які могли б скласти «широке коло підозрюваних», сказав він. Проте, особи зазначених військовослужбовців слідство поки не готове оприлюднити.

За словами Роера, він повідомив експертам про те, що для управління такою складною системою, як «Бук», потрібно, принаймні, три-чотири людини. Він з жалем припустив, що навряд чи президент Володимир Путін співпрацюватиме з Трибуналом у справі про знищення MH17, посприявши передачі до іноземного суду підозрюваних російських громадян.

Зі свого боку газета задається питанням, що скаже тепер британський міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон після того, як він відкрито оголосив про те, що Росія, як видно, вчинила військові злочини в Сирії, знищивши гумконвой ООН. Чи збереже він і в цій ситуації з MH17 таку ж непримиренність по відношенню до російської сторони?

За версією слідства, після прибуття в Сніжне в другій половині дня 17 липня «Бук» був переміщений в поле на південь від Донецька. Слідчі вважають, що MH17 був збитий помилково, оскільки зловмисники були впевнені, що стріляють по українському транспортному літаку. На наступний же день вони перегнали «Бук» назад в РФ. Зазначені припущення підтверджуються в тому числі і перехопленими переговорами по рації, які вели сепаратисти.

Спочатку зазначені вище відомості про обставини катастрофи детально опублікувала слідча група Bellingcat. Висновки міжнародної слідчої групи, куди входять представники Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України, ляжуть в основу кримінальної справи.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения