Київ лякають зимою без гарячої води і тепла - Replyua.net
Replyua.net


Київ лякають зимою без гарячої води і тепла

Київ лякають зимою без гарячої води і тепла
Як передає replyua.net, у «Київенерго» запевняють, що їм доведеться відкласти опалювальний сезон, а воду подавати ледь теплою. Експерти ж іншої думки, кажуть – це шантаж і бажання заощадити на людях. Тисячі киян вже по кілька місяців сидять без гарячої води. Влада нарікає, що проблема – в зношених мережах, а в «Київенерго» кажуть, що у них ні на що немає грошей. В результаті опалювальний сезон почнеться пізніше, ніж зазвичай, а гаряча вода буде теплою.

Кияни вже кілька місяців скаржаться на відсутність гарячої води, причому після всіх планових ремонтів. Як розповіла киянка, гарячої води у неї в будинку по вулиці Героїв Сталінграда немає майже три місяці. «Кожен раз мені кажуть, що це профілактика. Притому в платіжці, в графі за гарячу воду вказують суми, виходячи з норм і тарифів для квартир без лічильників, хоча у мене вони є. А ось води не було. У «Київенерго» кажуть, що потім перерахують, але навіщо мені потім», - каже жінка. Така ж ситуація і в інших районах. За словами мешканки вулиці Червоноткацької, Ольги, незважаючи на те що планові відключення вже давно закінчилися, гарячої води у неї теж немає другий місяць. «З початку серпня в усьому будинку немає гарячої води. Якщо влітку ще було терпимо, то зараз я навіть речі нормально висушити не можу. Страшно уявити, що буде взимку, якщо опалення не включать», - говорить вона.

В міськраді підтвердили, проблеми з гарячим водопостачанням у Києві дійсно є. «Станом на 22 вересня без гарячої води в столиці залишаються 436 будинків, включаючи державні установи. А якщо врахувати, що всього по Києву близько 12 тисяч будинків, цифра виходить істотна», - каже заступник мера Петро Пантелєєв. За його словами, основна причина – це аварії на теплових мережах, кількість яких з кожним роком неухильно зростає. «В результаті випробувань, проведених « Київенерго»влітку, на тепломережах було виявлено більше п'яти тисяч пошкоджень, що істотно погіршило ситуацію. Хоча в минулому році таких пошкоджень було трохи більше чотирьох тисяч», - зазначив Пантелєєв. У зв'язку з цим київська влада навіть зобов'язали «Київенерго» знайти додаткове фінансування для збільшення кількості аварійних бригад для якнайшвидшого усунення неполадок.

У той же час в «Київенерго» кажуть, що на ремонт тепломереж, як і на підготовку до опалювального сезону, і на завершення інвестпрограми по установці будинкових лічильників тепла у них просто немає грошей. «Робота підприємства повністю паралізована. У нас немає грошей не те щоб ремонтувати, а взагалі що-небудь робити. Повністю використані всі матеріали і запчастини для ремонту обладнання, а борги підрядним організаціям складають понад 100 мільйонів гривень», - говорить голова наглядової ради« Київенерго »Іван Плачков.

У «Київенерго» пояснили, чому швидко не включать гарячу воду. Причиною такого стану справ є арешт рахунків «Київенерго» через штрафні санкції «Нафтогазу», і поки вони будуть заблоковані, компанія не зможе гарантувати своєчасний початок опалювального сезону. «Зараз під загрозою не тільки початок опалювального сезону, але і його проходження. В таких умовах можна очікувати несвоєчасного включення опалення, холодних батарей і тривалого відключення споживачів від гарячої води через неможливість усунути пошкодження», - зазначає Плачков.

Втім, за словами експертів, ситуація не настільки погана, як це підносить «Київенерго». Як розповів директор енергетичних програм центру світової економіки і міжнародних відносин НАН Валентин Землянський, перед кожним опалювальним сезоном всі тепловики розігрують «смертельний» сценарій, але в підсумку всім вдається домовитися. «Проблеми справді є, але в більшій мірі вони стосуються браку запасів газу і вугілля», - говорить Землянський.

А за словами заступника голови комісії з питань ЖКГ Київради Святослава Кутняка, набагато більша проблема – це неготовність столичних багатоповерхівок до включення опалення. «На паперах, Київ в середньому забезпечений вугіллям на 70%. Але це тільки на паперах, як воно буде в реальності, ще побачимо. Інше питання в тому, що опалювальні системи 90% київських багатоповерхівок не готові до включення опалення, тому що у них розбалансована система циркуляції. Про це говорили представники житлових організацій», - зазначає Кутняк. Що стосується блокування рахунків, він вважає, що «Київенерго» спеціально призупинило подачу гарячої води, щоб заощадити. «Я впевнений, що «Київенерго» не постачає 500 будинків гарячою водою не тому, що у них аварії, а тому що через погану якість надання послуг величезна кількість киян вимагає перерахунку, і вони таким чином економлять», - каже Кутник.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS