Портніков: Нуланд відправляється в Росію не домовлятися по Донбасу, а подивитися в очі неадекватному ізгою - Replyua.net
Replyua.net


Портніков: Нуланд відправляється в Росію не домовлятися по Донбасу, а подивитися в очі неадекватному ізгою

Портніков: Нуланд відправляється в Росію не домовлятися по Донбасу, а подивитися в очі неадекватному ізгою
Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд відправляється в Росію для чергового раунду переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Але, на відміну від попередніх консультацій, цей візит можна з повним правом назвати «поїздкою навпаки» - настільки змінилася за останні тижні, навіть дні ситуація в російсько-американських відносинах, цитує блогера і журналіста Віталія Портнікова replyua.net.

За його словами, ще недавно врегулювання, за яке відповідає Вікторія Нуланд, було швидше периферійної темою для Білого дому і Кремля. Головним все ж було змінити ситуацію в Сирії. Саме про Сирію розмовляли під час недавнього саміту «великої двадцятки» в Китаї президенти Барак Обама і Володимир Путін. Саме питання сирійського врегулювання обговорювали протягом 14 годин керівники зовнішньополітичних відомств обох країн. Саме деескалацію в Сирії Барак Обама сприймав, як важливий заключний акорд свого перебування на посаді президента США. Конфлікт на Донбасі на цьому тлі сприймався скоріше як ще одна перешкода у взаєморозумінні Росії і Заходу – перешкода, яку повинні долати європейці і той, хто стане новим американським президентом.

«Путін Обаму, як водиться обдурив. Власне, зовсім незрозуміло, як міг не обманювати, якщо і раніше обманював. І Донбасом у тому числі. Але на цей раз обман був настільки явним, на цей раз Путін розвернув таку вакханалію, таке вбивство, що не помічати його зухвалої поведінки було рішуче неможливо. І в результаті США призупинили взаємодію з Росією щодо Сирії. Залишився Донбас», – зазначив Портніков.

Ще недавно американські дипломати говорили, що будуть продовжувати домовлятися з Росією щодо Сирії – а всі рішення по Донбасу, в тому числі і режим санкцій – залишаться незмінними аж до втілення в життя Мінських угод.

А російська сторона розраховувала, що саме завдяки домовленостям щодо Сирії вона доб'ється і повернення до клубу обраних, і ослаблення режиму санкцій. Але зараз саме через дії в Сирії Путін перетворюється в ізгоя і для американців, і для європейців. І на Заході починають говорити про нові санкції проти кремлівського режиму – на цей раз через Сирію, а не через Донбас.

«Тобто тепер в Москві повинні були б переглянути свою політику з точністю до навпаки. Тобто форсувати донбаське врегулювання, щоб продемонструвати свою конструктивність і пом'якшити наслідки конфронтації по Сирії. Може бути, Нуланд на це і розраховує? Тільки даремно», – вважає Портніков.
По-перше, наголошує він, для американської адміністрації питання врегулювання в Сирії набагато важливіше і критичніше Донбасу: кількість убитих та тих, хто залишився без даху над головою і тих, хто був вимушений залишили країну говорить сама за себе.

По-друге, для Путіна набагато важче піти з Донбасу, ніж з Сирії. Війна на Близькому Сході незрозуміла і не дуже цікава більшості підданих збожеволілого правителя. А на Донбасі Путін захищає горезвісний «русский мир», захищає «своїх», «свої землі», які страждають від шовінізму. Все це росіяни сприймають як продовження власної країни.

І, по-третє, ті вимоги які Путін висунув Сполученим Штатам в обмін на повернення до процедури утилізації плутонію, демонструють, що він взагалі не розглядає можливість досягнення взаєморозуміння. «Адже ці вимоги – не платформа для переговорів, а просто перерахування того, що не подобається Путіну в американській політиці, аж до пропозицій скасувати рішення, які приймав не Білий дім, а Конгрес. Ну і на яку таку адекватність в цьому випадку розраховує Нуланд? Думаю, ні на яку. Швидше за все, їй доведеться переконатися, що в Кремлі адекватністю і не пахне», – резюмував журналіст

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS