Російські жінки відповіли владі про «закони проти абортів»: давайте краще не займатися сексом - Replyua.net
Replyua.net


Російські жінки відповіли владі про «закони проти абортів»: давайте краще не займатися сексом

Російські жінки відповіли владі про «закони проти абортів»: давайте краще не займатися сексом
Як передає replyua.net, зараз Росія стоїть перед вибором, чи ставати їй аналогом Саудівської Аравії. Кілька днів тому з подачі патріарха Кирила і сенатора Олени Мізуліної в Росії почалася грандіозна кампанія за заборону абортів і бебі-боксів. Незважаючи на застереження, які були пізніше – мовляв, ми тільки за заборону абортів з фонду ОМС, тема продовжує бути гарячою. Чим можуть обернутися подібні заборони для Росії? Хто виграє, а хто програє в цій ситуації? Свою думку про наслідки заборони абортів і бебі-боксів висловили відомі юристи, лікарі та громадські діячі РФ.

«Вкрай сумно, що минулі вибори привели до влади консервативну партію, яка прикривається православ’ям, ця партія представляє колосальну небезпеку не тільки для прав людини, але і для життя жінок. Зараз Росія стоїть перед вибором, чи ставати їй аналогом Саудівської Аравії або входити в число цивілізованих країн. Тому зараз наші жінки повинні прокинутися, виходити на мітинги і боротися за свої права. Інакше скоро нам буде загрожувати чадра, православний гарем і взагалі все що завгодно. У зв'язку з розмовами про виведення абортів з системи ОМС і навіть про повну їх заборону, права жінок в Росії виявилися у великій небезпеці. Ситуація в країні така, що, я думаю, що аборти реально можуть заборонити. А що стосується бебі-боксів, то просто волосся стає дибки, коли люди, які називають себе православними, починають рахувати гроші і міркувати, наскільки ефективно витрачати стільки коштів на порятунок поодиноких немовлят. Коли люди починають рахувати гроші не на собянінській плитці, не на величезних доходах чиновників, а на крові та м'ясі дітей і жінок, це справжній сексистський фашизм», – зазначила письменниця і громадський діяч Марія Арбатова.

«Конституція гарантує громадянам безкоштовну медичну допомогу за федеральною програмою. Аборти до 12 тижнів за бажанням жінок і до 22 тижнів за медичними показаннями входять в одну з цих програм. За нашими підрахунками зараз за програмами ОМС на один аборт витрачається близько 5 тисяч рублів. У разі виведення цієї процедури з програми ОМС, ціна платних абортів в державних клініках буде починатися від 25 тисяч. Чиновникам потрібно заглянути за двері своїх кабінетів і подивитися, як живе країна за межами великих міст. В Росії 30 мільйонів людей перебувають за межею бідності, не мають що їсти, вони не можуть знайти роботу, які можуть бути в такій ситуації платні аборти? Перш ніж забороняти аборти, держава повинна створити нормальні умови для виховання дітей у країні. У нас зараз більше 30% дітей виховуються в неповних сім'ях, а заборгованість по аліментах за минулий рік становить 92 млрд. рублів. За словами Мізуліної, в сучасних фінансово-економічних умовах безкоштовні аборти це недозволена розкіш, тобто справа в грошах. На мою думку, з метою економії бюджету немає сенсу робити аборти платними або забороняти їх. Так як лікування в лікарні жінок після нелегальних абортів обійдеться платникам податків набагато дорожче, ніж аборт по системі ОМС», – зауважила лідер руху «За права жінок Росії» Людмила Айвар.

«Російські законодавці підміняють поняття і підносять людям неточну інформацію. Звичайно, аборт – це зло, ніхто не говорить що це благо, але це крайній вихід для жінки. За статистикою, більшу частину абортів роблять заміжні жінки, які мають дітей, а не молоді і незаміжні. Мізуліна наводить дані про 5,5 мільйонів абортів на рік. Але це дані 1965 року народження, це був пік, зараз абортів набагато менше. Нехай так і Росія проти абортів, але при цьому і проти планування вагітності, використання засобів запобігання. Виходить, потрібно жити одному, не займатися сексом, не мати сім'ї і дітей, ясно ж, що це неможливо. Суспільство потрібно розгортати в бік цивілізованих методів контрацепції, дівчаткам потрібно про це розповідати ще зі школи. Державі потрібно допомагати жінкам народжувати здорових і бажаних дітей. Адже в даний момент кількість абортів в Росії знизилася ще й через те, що різко збільшилася кількість безплідних пар, а це дійсно проблема, якою треба займатися», – зазначила керівник центру планування сім'ї та репродукції Євгенія Балашова.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS