Заборона української мови і доноси в «МГБ» на вчителів – реалії окупованих територій – блогер з Донецька - Replyua.net
Replyua.net


Заборона української мови і доноси в «МГБ» на вчителів – реалії окупованих територій – блогер з Донецька

Заборона української мови і доноси в «МГБ» на вчителів – реалії окупованих територій – блогер з Донецька
Про реалії нинішніх окупованих територій, де діють терористичні угрупування «ДНР» розповів блогер і житель Донецька Станіслав Васін, передає replyua.net.

«Зазвичай у «ДНР» більшу частину інформаційного середовища складають заяви «заступника командувача оперативного командування» Едуарда Басуріна. Але йому дійсно стає з кожним днем все важче, оскільки, зважаючи на перемир'я, теми з розпиленням отруйної брехні про стрілянину не дуже вписуються в те, що відбувається. Тому на цей раз товариш Басурін виступив не яскраво, заявивши, що ВСУ зробили «спробу прориву» «на окремій ділянці фронту», якій саме, природно не уточнюється. «Прорив», за словами Басуріна, здійснювався за підтримки «двох БТРів», які «були відкинуті» на свої позиції вогнем зі стрілецької зброї. Наскільки продуктивно стріляти з автоматів по БТРами, думаю, всі розуміють. Крім того, вийшло нестикування: 19 числа Басурін заявив про обстріл Петровського району Донецька, і в цей же день на одному з найбільших сепаратистських ресурсів вийшла новина, в якій радісно повідомлялося про те, що «голови» Петровського, Київського та Кіровського районів Донецька вперше не зафіксували ніякого обстрілу з боку ВСУ. Ось так от незлагоджено діють бойовики», – розповів блогер.

Нещодавно десятки тисяч переглядів зібрав виступ лідера сепаратистів Дениса Пушиліна, який запропонував внести зміни в «конституцію» угруповання «ДНР» і позбавити російську мову статусу «державної». Виявилося, що Пушилін великий шанувальник законодавства Сполучених Штатів Америки, де немає державної мови, і вважає, що розпад Радянського Союзу почався з того моменту, коли штучно ввели це поняття - «державна мова». Далі він заявив: «Якщо в школах хтось хоче вивчати українську мову, вірменську мову, грецьку мову на рівні формування класів – це все можна відкрито вирішити. У нас зараз суспільство розділилося п'ятдесят на п'ятдесят: одні кажуть, нехай буде тільки російська, а інші – давайте не будемо робити так, як в Україні. Ми знаємо українську, і нехай буде, як буде, і все. Тому є така пропозиція, щоб не було поділу».

«Тут мушу зауважити два моменти. По-перше, я абсолютно переконаний, що 99 відсотків жителів окупованої території в очі не бачили «конституцію» угруповання «ДНР» і поняття не мають, що там написано. Російська там записана «державною» або китайська – більшість це не цікавить. Це, до речі сказати, дуже хороший маркер того, наскільки мовне питання завжди цікавило тих же донеччан. Інтерес був нульовим – з тієї простої причини, що я уявити собі не можу, щоб хтось колись в Донецьку комусь зробив зауваження, що той розмовляє російською мовою. Це просто навіть в думці не вкладається. Тут завжди більшість говорило російською, і це питання завжди висмоктували з пальця політики» – наголосив блогер.

За його словами, смішно. Є фраза Пушиліна, «якщо в школах хтось хоче вивчати українську». «Не знаю, як вірменська і грецька, а ось з українською в донецьких школах зараз зовсім цікаво. У мене є знайомі патріоти України, які працюють в сфері освіти, і ситуація тут наступна. «Міністр освіти» угрупування «ДНР» Полякова в негласній бесіді зі своїми підлеглими заявила, що зробить все, щоб української мови в освітніх структурах не було взагалі. Зараз в донецьких школах українська мова вивчається півгодини в тиждень. Тобто, в навчальному році українській мові виділяється 18 годин. Коли в одній зі шкіл було написано заяву від батьків і викладачів української мови і літератури з проханням збільшити кількість годин, від «МГБ» була спущена «директива» в «міністерство освіти», а потім і директору школи з вимогою розібратися, хто це там так активно бажає вивчати українську мову. І якщо з учителями тут зрозуміло – їм просто елементарно потрібно за щось тут виживати, - то просили особливу увагу звернути на батьків. Це наочний приклад того, як розуміють слова товариша Пушиліна про те, що «все можна відкрито вирішити», – прокоментував Станіслав Васін.

Якби Денис Пушилін говорив частіше, то став би на один щабель зі спікерами сепаратистів – Захарченко і Басуріним, яким рівним в брехливих розмовах немає, резюмував блогер.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS