Колишній лідер сепаратистів заявив, що одним Донбасом Росія не обмежиться - Replyua.net
Replyua.net


Колишній лідер сепаратистів заявив, що одним Донбасом Росія не обмежиться

Колишній лідер сепаратистів заявив, що одним Донбасом Росія не обмежиться
Як передає replyua.net, один із ватажків бойовиків на Донбасі Олександр Бородай заявив в Москві на прес-конференції, що в Росії створюються групи, які будуть відстоювати інтереси росіян не тільки на Донбасі. За його словами, з цією метою було створено Союз добровольців Донбасу, який вже має десятки регіональних організацій, які розташовані в Сімферополі, Новосибірську, Єкатеринбурзі, Самарі, Владивостоку і ряді інших російських міст. І кількість місцевих філій – зростає, запевнив Бородай.

Він підкреслив, що російські добровольці є соціально-активними громадянами країни, які «в якійсь мірі впливають на прийняття рішень, ми до цього прагнемо».

У свою чергу, керівник союзу, екс-глава держбезпеки «ДНР» Андрій Пінчук розповів, що важливим кроком було створення Ради командирів, колегіального органу, на якому вирішуються багато важливих питань.

Бородай вважає Союз добровольців Донбасу мобілізаційним ресурсом, щоб миттєво перекинути людей в будь-яку точку світу, зокрема й в Україну. «Події можуть зажадати участі добровольців у різних точках світу», - заявив він. При цьому він підкреслив, що Союз не є політичним об'єднанням і не бере участі в виборах хоча й підтримується Володимиром Путіним.

Відповідаючи на питання, на які кошти здійснює свою діяльність Союз, Бородай, відповів, що гроші дають великі благодійники, яких він вважає справжніми російськими патріотами. Він відмовився назвати конкретні прізвища і організації, оскільки, за його словами, не отримував на це їх згоди.

Самопроголошений екс-глава ради міністрів «ДНР» вважає, що так звана «республіка» в даний час є «сірою зоною». Бородай підкреслив, що населення «республіки» хоче увійти до складу Російської Федерації, але з певних зовнішньополітичних причин цього поки не відбулося. «Але у складі України вона вже ніколи не буде», - підсумував сепаратист.

Олександр Бородай в травні-серпні 2014 року був головою самопроголошеного кабінету міністрів так званої «Донецької народної республіки». У серпні 2015 втік з Донбасу до Росії, де очолив Союз добровольців Донбасу.

Після більш ніж річної мовчанки сьогодні глава Союзу добровольців Донбасу зібрав прес-конференцію, де розповів про діяльності своєї організації за рік. Він підкреслив, що Союз об'єднує людей, які захищали «русский мир». Бородай зазначив, що Союз не є ветеранською організацією в чистому вигляді, оскільки бойові дії на сході України, які ведуться там з 2014 року, не закінчилися.

Тим, хто воював на Донбасі і їх сім'ям надається всебічна підтримка, в тому числі і матеріальна. За словами керівника комітету медичного і соціального забезпечення Союзу Ольги Кулигіної, за минулий рік більше 700 добровольців отримали лікарську допомогу, десяткам з них були виготовлені протези. Вона підкреслила, що в Росію було вивезено 43 загиблих на Донбасі – це теж входить в завдання організації. Велику допомогу в працевлаштуванні колишніх бійців і їх лікуванні в здравницях Криму надає Сергій Аксьонов. В даний час Союз добровольців Донбасу налічує близько 10 тисяч чоловік, але кількість їх в наступному році може подвоїтися і навіть потроїтися, вважає керівник організації сепаратист Андрій Пінчук.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS