Доповідь ЮНЕСКО буде підставою для посилення санкцій проти РФ – Барієв - Replyua.net
Replyua.net


Доповідь ЮНЕСКО буде підставою для посилення санкцій проти РФ – Барієв

Доповідь ЮНЕСКО буде підставою для посилення санкцій проти РФ – Барієв
Дискримінація і репресії українців і кримських татар в Криму – тема свіжої доповіді ЮНЕСКО. Про інформаційну блокаду, а також про те, як з півострова вивозять безцінні полотна Айвазовського і не допускають Україну до контролю за пам'ятником всесвітньої спадщини розповів член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієвим, передає replyua.net.

«Ця доповідь складається з 45 сторінок англійською мовою. Ми його переглянули і маємо загальне уявлення про його тези. Доповідь ЮНЕСКО – нехай маленька, але важлива перемога на дипломатичному рівні. У цій доповіді йдеться про порушення прав кримськотатарського народу і утиск ЗМІ – кримськотатарських і українських в тому числі. Також в документі йдеться про Херсонес, який внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Ми неодноразово говорили про те, що в Криму проводяться розкопки без відкритого листа, виданого українськими компетентними органами, а також про те, що там повністю взято під контроль пам'ятки культурної спадщини. Наприклад, з Криму були вивезені полотна Айвазовського», – розповів Ескендер Барієв.

В доповіді дуже правильно і чітко розставлені акценти. ЮНЕСКО підкреслило, що Херсонес – це пам'ятник, який належить Україні! Що найважливіше, вони дали чіткий сигнал про свою готовність приїхати до Криму і проводити там міжнародну місію. Від того, чи буде допущено до Криму міжнародне співтовариство, буде залежати доля тих людей, які зараз там підпадають під репресії. Це проблема і для Російської Федерації. ЮНЕСКО заявило про те, що РФ несе повну відповідальність за порушення прав людини в Криму і вийшло з ініціативою бути присутніми на півострові. Або Російська Федерація допускає ЮНЕСКО на територію Криму, або не допускає, що буде черговим підтвердженням того, що РФ – це окупанти, які проводять правопорушення в Криму. Недопущення такого авторитетного органу як ЮНЕСКО і неадекватна реакція Російської Федерації на нього – це гарна додаткова підстава для продовження санкцій.

За словами Барієва, сьогодні під удар в Криму потрапили кримські татари і українці. Так, наприклад, в 2014 році кримським татарам вперше з моменту їх повернення на батьківщину не дозволяли виходити на акції, приурочені до Дня депортації. Якщо тепер кримськотатарські акції на слуху, то українські заходи в Криму взагалі забороняються. У цьому році були заборонені навіть заходи, приурочені до дня народження Тараса Шевченка. Таким чином, сьогодні все, що пов'язано з Україною, в Криму знаходиться під суворою забороною.

У 2014 році, після анексії, було задекларовано, що російська, українська і кримськотатарська мови залишаються в державному статусі. На практиці українська і кримськотатарська мови навіть не вивчають в школах. У кращому випадку мову можна вивчати, якщо написати заяву і зібрати достатню кількість бажаючих.

У Криму також постійно відбуваються переслідування і за релігійною ознакою. Там себе у спокої відчуває тільки православна церква Московського патріархату. Православна церква Київського патріархату стала стикатися з серйозними проблемами. Отець Климент неодноразово приїжджав сюди і говорив, що в Криму переслідують прихожан, а також там існує ряд обмежень щодо приміщень. Те ж саме стосується і мусульман, і єговістів. З 28 політв'язнів, 14 були заарештовані за релігійною ознакою. Чотирьом з них вже винесено вирок, і вони знаходяться на материковій території Російської Федерації. Це теж грубе порушення. Правозахисники вже назвали цю справу «кухонною», тому що ні у одного з засуджених не знайшли зброї або предметів, що несуть загрозу. В українські часи в Криму не було проблем на міжконфесійному рівні.

«На жаль, політика, яку веде російська влада в Криму, привела до того, що агресія перейшла і на побутовий рівень. У кримських медіа і в українські часи зустрічалися публікації, в яких вказувалася національність в негативному забарвленні. Нещодавно мені розповідали про те, що кримчанка, яка говорить тільки українською мовою, прийшла в магазин і попросила показати товар. Господар магазину вигнав її з приміщення і сказав, що нічого говорити на фашистській мові в Криму», – розповів член Меджлісу.

Ще один чоловік розповів, що одного разу він пішов в українську православну церкву Московського патріархату, щоб висповідатися. Священик його запитав: «А ви на якій стороні? Ви кого підтримуєте?». Дізнавшись, що чоловік не розділяє поглядів Росії, відмовився сповідувати.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS