Як Україні нав’язують російський Донбас - Replyua.net


Як Україні нав’язують російський Донбас

Як Україні нав’язують російський Донбас
Черговий раунд переговорів України в «безальтернативному Нормандському форматі» приніс нові розчарування. І чудово продемонстрував, яких «щирих і послідовних» друзів має наша держава у Європі. Україні знову хочуть нав’язати Донбас за сценарієм, прописаним у Росії. І робить це Європа вустами міністра закордонних справ Франції Жан-Марка Еро.

Не так давно президент Петро Порошенко порадував українців черговою новиною про встановлення повного і тотального перемир’я на Сході. Про мир, який нібито мав настати 1 вересня, домовилися у Мінську. Але мир так і не настав. І за два тижні осені українська сторона понесла нові жертви внаслідок обстрілів та дій диверсійних груп російських найманців. Мирний план знову провалився. І ось за два тижні, тепер уже із залученням міністрів зовнішньополітичних відомств Франції та Німеччини 14 вересня була досягнута домовленість про нову дату припинення вогню. Цього разу – 15 вересня.

Останні дані говорять, що режим тиші на Донбас так і не настав. І присутність європейських міністрів з Франції та Німеччини на бойовиків ніяк не вплинула. Але мова не про це. Вражає інше. Те, що так звані європейські партнери вперто пропонують нам реалізувати програшний для України план стосовно Донбасу. Коли вчора міністра закордонних справ Франції спитали про те, як він бачить стратегію вирішення проблеми Донбасу, його відповідь була дуже схожа на відповідь російського міністра закордонних справ. Складалося враження, що французький дипломат озвучував позицію Кремля. Пропозиції Жан-Марка Еро дійсно абсурдні. І повторюють те, про що говорив Владімір Путін. По суті вони означають повну капітуляцію України в односторонньому порядку і формальне включення Донбасу у склад України у формі типового троянського коня Росії.

Французький міністр вважає, що після встановлення режиму тиші Київ має негайно продемонструвати свою відданість мінським угодам. Так, він стверджує, що Верховна Рада має ухвалити закон про місцеві вибори на Донбасі, а також затвердити спеціальний статус окупованої території. Після цього, на думку француза, мають бути внесені зміни в Конституцію і особливий статус Донбасу стане офіційним. Також Жан-Марк Еро згадує про необхідність амністії для російських терористів, про затвердження дати проведення виборів і звільнення заручників. Про виведення з Донбасу російських окупаційних військ він мовчить. А про необхідність встановлення контролю над кордоном згадує в останню чергу і то як «допуск до кордону».

Якщо Україна і її президент Петро Порошенко, який продемонстрував свою нездатність вести переговори у вигідному для України форматі, погодяться на такий сценарій, то отримають джерело постійної загрози і фактор руйнації держави зсередини. З ходу переговорів і аналізу думок європейського дипломата складається враження, що він або абсолютно не усвідомлює причини конфлікту і не бачить факту російської агресії, або ж є таємним прихильником Росії і виконує її завдання на переговорах. Україні знову пропонують надавати якийсь статус тим, хто вбивав її солдат, знищував все українське і загарбав частину її території. Прощати їх. Давати їм можливість годуватися за рахунок українського бюджету. Фінансувати відновлення зруйнованих територій. Не за рахунок окупанта і ініціатора війни на Сході – Російської Федерації. А за рахунок нас з вами.

Голосування в першому читанні за особливий статус Донбасу 31 серпня 2015 року вже вилилося у протистояння під стінами Верховної Ради. Йдучи на поводу в сумнівних європейських «друзів», влада через Конституційний Суд протиснула норму, за якою може на будь-якій сесії парламенту вносити зміни до Конституції і надавати Донбасу особливий статус. Поки що їй не вдалося цього зробити через відсутність потрібної кількості голосів у Верховній Раді та через масовий спротив українського суспільства.

Сьогодні влада судить тих, хто виступав проти здачі національного суверенітету. Всіх, хто виступав проти «незалежності» Донбасу у складі України, спробували зробити терористами. Але суспільна думка не змінилась. Українці чудово розуміють, що Донбас у складі України, в якому правлять ставленики Росії, які вбивали українських хлопців – це смертельна загроза для майбутнього країни. Якби французький міністр зовнішніх справ щиро прагнув відновити справедливість, він поставив би на першому місці питання відновлення контролю України над своїм власним кордоном і виведення усіх збройних формувань з Донбасу у Росію. Без цього ніякі вибори на тій території неможливі. Чи може він хоче провести вибори, які у березні 2014 року провели «зелені чоловічки» у Криму?

Щиро дивує дипломатична беззубість і слабкість української влади. Своїми відверто бездарними діями вона поставила Україну у невигідне становище. Саме млява і слабохарактерна українська олігархічна влада допустила той факт, що на переговорах йде мова не про те, як повернути Україні Донбас і Крим і покарати агресора. Мова там йде про те наскільки незалежним у складі України має бути Донбас. І які права там матимуть окупанти з Росії. Про Крим на переговорах взагалі ніхто не згадує.

Якщо влада таки прогнеться і проголосує за особливий статус Донбасу, це матиме надзвичайно негативні наслідки для українського суверенітету. Дуже скоро бойовики захочуть бути представлені у Верховній Раді та отримати право блокувати усі зовнішньополітичні ініціативи України. Цілком можливо, вони вимагатимуть поширення особливого статусу на всю територію Донецької та Луганської області. Потім захочуть офіційного статусу для російської мови. Український бюджет, який і так потерпає від дефіциту, тепер фінансуватиме потреби Донбасу. А у випадку невдоволення російські бойовики можуть влаштувати заворушення по всій території країни. Україна повністю капітулює перед агресором. Мрія Росії стане реальністю завдяки російського Донбасу у складі України.

Вихід з цієї ситуації один. Україні потрібен лише український Донбас. Статус якого базується на українських законах і який вільний від чужинців, найманців та не управляється з Москви. Ніякі інші варіанти не проходять. Франції ж можна рекомендувати надати особливий статус територіям, де проживають мусульмани та вихідці з Африканського континенту.

Святослав Ворон для replyua.net

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения