Віталій Портніков: Росію треба виганяти з ПАРЄ - Replyua.net
Replyua.net


Віталій Портніков: Росію треба виганяти з ПАРЄ

Віталій Портніков: Росію треба виганяти з ПАРЄ
Український журналіст вважає, що яким би парадоксом це не здалося на перший погляд, але у прихильників повернення Росії в ПАРЄ саме зараз виник реальний шанс повернути повноваження російської делегації. Зробити це можна, зіславшись на результати парламентських виборів в Росії. Адже новий склад депутатів Державної Думи – це не ті люди, які голосували за анексію Криму. І, отже, з ними можна і потрібно відновити справжній діалог, цитує трактування Портнікова replyua.net.

«Це рішення, звичайно ж, буде повною перемогою Росії над міжнародним правом. Тому що виявиться, що «та сама» резолюція ПАРЄ просто зависне в повітрі. Але і це ще не все. У ПАРЄ розраховували, що Росія продовжить свою співпрацю з організацією – навіть після введення обмежень, але голова Державної Думи Росії Сергій Наришкін зайняв жорстку позицію: тільки повне відновлення повноважень. Цю свою позицію Наришкін повторював щоразу при зустрічах з керівництвом ПАРЄ в Москві. І, виходить, ПАРЄ капітулює – добре, не перед Наришкіним, а перед наступною путінської маріонеткою, яка зображує спікера нижньої палати російського парламенту. Про який міжнародному праві, про який захист законності в цьому випадку йде мова?», – задається питанням Віталій Портніков.

Зрозуміло, що якщо повноваження російської делегації не будуть відновлені після виборів, то новий юридичний привід в найближчі роки не з'явиться. Росія з Криму не втече – можливо, до остаточного демонтажу путінського режиму і ймовірного розвалу самої Російської Федерації. Так коли ж повертати її парламентаріїв в ПАРЄ? А ніколи. Якби депутати, які працюють в ПАРЄ, поважали б себе і країни, які їх делегували, вони прекрасно б це розуміли. Білорусь позбулася статусу спеціально запрошеного члена ПАРЄ після того, як Рада Європи в 1997 році визнала недемократичними вибори в цій країні. І з тих пір цей статус не був відновлений, так як Лукашенко не виконав умови, поставлені ПАРЄ. Журналіст наголошує: мова йде про умови, які стосуються внутрішньої політики Білорусі, а зовсім не порушення цією країною міжнародного права. Білорусь нічого ні в кого не «віджимала». Так чим Росія краще Білорусі? Тим, що більше? І, як може така політика подвійних стандартів в кращих радянських традиціях зашкодити престижу ПАРЄ?

«З точки зору права, парламентські вибори в Росії – це привід не для відновлення повноважень російської делегації, а для їх остаточного припинення. Тому що Росія – не дивлячись на протести міжнародних організацій і визнання Криму окупованою територією – проводить вибори в Криму. Отже, після цих виборів не тільки Рада Федерації, в якій вже є члени від Криму, а й Держдума, в якій будуть депутати від Криму, втрачають свою легітимність. Після цих виборів ми можемо впевнено сказати: ніякого російського парламенту немає. Є просто банда!», – наголошує Портніков.

Так чому ж поважаючі себе парламентарії повинні засідати поруч з пройдисвітами? Не повинні. Відновлення повноважень російської делегації після ганебних виборів в Криму має стати не відновленням діалогу, а початком кінця ПАРЄ, а, можливо, і Ради Європи в цілому. Тому що немає ніякого сенсу в існуванні організації, яка відмовляється від основоположних принципів міжнародного права. Ну взагалі – ніякого.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS