Новий етап «покращення життя» для українців - Replyua.net


Новий етап «покращення життя» для українців

Новий етап «покращення життя» для українців
Українці вже багато років поспіль живуть в стані хронічного «покращення життя». Цей рік винятком не став. Повсюдне зростання цін на всі категорії товарів. Різкий стрибок комунальних тарифів. Подальше знецінення гривні. Все це, а також незграбна політика уряду, негативно впливає на добробут населення. Найгірше те, що «покращення життя» перетворилося в хронічний стан. Як тільки здавалося, що після різкого падіння рівня доходів настала певна стабілізація, влада готує нові сюрпризи. Свідомо, а можливо в тому числі і через свою неспроможність тримати стан справ під контролем, уряд робить помилку за помилками.

Якби в діях нинішньої влади було б більше стратегічного мислення і бажання здійснити глибокі реальні реформи, зараз ситуація вже б нормалізувалася. Але до системних зрушень влада виявилась неготовою. А руйнувати принципи олігархічної економіки ніхто не хоче. Бо влада і олігархи в нас стало одним цілим. Тому замість реформ ми бачимо якісь поверхові спроби косметичного ремонту без руйнування основ прогнилої старої корупційно-кланової системи. Влада намагається вдати, що щиро прагне змінити життя українців на краще. Анонсує нові соціальні стандарти. Зростання доходів громадян, пенсій та зарплат. Ось глава Кабміну Володимир Гройсман під час години запитань до уряду в парламенті 9 вересня розповів усім, що він з міністрами працює над новою програмою покращення соціальних стандартів.

«Як тільки ми будемо бачити, що всі підходи відповідають реальному економічному стану, ми презентуємо українському парламенту і будемо очікувати вашої підтримки. Бо без змін до законодавства це буде не можливо», - пафосно запевнив Гройсман. Прем'єр-міністр пообіцяв, що подумає над тим, як підвищити доходи населення. І навіть згадав про мізерні зарплати та пенсії. «Що стосується справедливої пенсії і гідної оплати праці - такі кроки будуть зроблені. Ми працюємо над тим, щоб не радикально, а кардинально збільшити доходи українців», - заявив глава уряду.

Здавалося б, можна лише поплескати в руки за таку турботу Володимира Гройсмана і його коаліційно-кланового Кабміну до народу України. Але тут виникають деякі питання. З одного боку влада розповідає, що вона буде намагатися допомогти найбіднішим українцям. А з іншого боку своїми часто бездарними діями доводить їх до зубожіння.

Хіба не уряд Гройсмана, а раніше Яценюка підняли тарифи на комуналку у кілька раз? Хіба у квітні ціни на газ для населення не виросли удвічі? Хіба з 1 вересня цього року електроенергія знову не подорожчала (цього разу на понад 25%)? Хіба не уряд та НБУ, який очолює протеже Петра Порошенка Валерія Гонтарєва, несуть відповідальність за нестабільну ситуацію на валютному ринку і фінансові спекуляції? Хіба не через блокування реформ правлячої олігархічною коаліцією українці стали жити гірше?

Звісно, низькі тарифи не завжди відповідають реаліям ринку. Але якщо усі реформи зводити до постійного росту цін на все підряд, то про яку турботу за народ може йти мова? Реформи завжди передбачають зміну правил гри. Покращення умов для ведення бізнесу та залучення інвестицій. Тотальну боротьбу з корупцією. В нас же цього не відбувається. І тому будь-яке підвищення соціальних стандартів буде знівельоване подальшим стрибком цін. Можна піднімати мінімальні пенсії та зарплати хоч до 10000 гривень. Але якщо після цього у кілька раз зростуть ціни, ефект від такого підняття буде нульвоим.

Те, що українська економіка досі перебуває у хворому стані свідчить і офіційна статистика. Ріст ВВП у цьому році наближається до нуля. Державний і гарантований державою борг України, який на кінець липня становив 67 мільярдів доларів або 77% ВВП, на кінець 2016 року має всі шанси зрости до 68 мільярдів доларів або 80% ВВП. Зростання обсягів промислового виробництва становить 2%. Але на фоні попереднього падіння такі цифри є просто жалюгідні. Та й відбувається воно переважно в галузях, орієнтованих на експорт сировини. Якщо Україна хоче подолати наслідки економічної кризи, їй потрібен щорічний ріст ВВП, який наближається до 7 – 9%.

Поки уряд Гройсмана намагається «покращити життя» народу, вгору знову пішов курс долара. Традиційно це приведе до нового стрибка цін. Та і виробники агропродукції лякають зростання вартості хліба, молочної продукції, м’яса і інших виробів. Тому поки що можна констатувати одне: новий етап «покращення життя» проявляється у його подорожчанні, а не в зростанні добробуту рядових громадян.
Святослав Ворон для replyua.net

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения