Гібридний депозит - нова банківська послуга - Replyua.net
Replyua.net


Гібридний депозит - нова банківська послуга

Гібридний депозит - нова банківська послуга
З метою здобуття конкурентних переваг, банки зацікавлені у збільшенні набору послуг, які можуть бути запропоновані клієнтам. Основою для виникнення нового виду депозитів було використання диверсифікації як інструмента забезпечення фінансової стійкості та зменшення ризиків. Даний вид послуг досить популярний у країнах Європи, але на український ринок вийшов лише нещодавно, сообщает replyua.net. Це пов’язано з фінансовою кризою, яка призупинила появу нового продукту.

Актуальність дослідження цієї теми полягає у тому, що гібридний депозит – це новинка на ринку банківських послуг України. Це перший вид депозитів, який дає змогу диверсифікувати свої вкладення і таким чином збільшити прибуток. Метою даної роботи є дослідження нового банківського продукту – гібридного депозиту.

Гібридний депозит - це комбінований банківський продукт, що включає інвестицію з гарантованим доходом і низькими ризиками (депозит банку), і високоприбуткову, але ризикову складову - найчастіше, акції або сертифікати інвестиційних фондів. Популярність гібридного виду депозиту в Європі пояснюється тим, що відсотки за депозитами там досить низькі, в той час як сертифікати інвестиційних фондів можуть забезпечити більш високу прибутковість. Але треба розуміти, що такі депозити розраховані на окремий сегмент населення, адже одразу необхідно розмістити досить велику суму грошей. Метою використання гідридних депозитів є підвищення інвестиційної зацікавленості і залучення нових клієнтів.

Механізм укладання договору наступний: банк пропонує клієнту короткостроковий депозит із підвищеною ставкою з одночасною купівлею цінних паперів фонду. Інвестиційна стратегія фонду направлена на отримання прибутку на фондовому ринку зі збереженням капіталу інвесторів в інструментах з фіксованим доходом (депозитах). Частка капіталу, яка розміщується на депозиті становить не менше 70% від загальної суми вкладених коштів. Дохід за депозитами компенсує можливі втрати від падіння цін на акції.

Діє система stop loss, яка при падіння ціни акції за встановлену межу, передбачає її продаж з портфелю акцій. Таким чином досягається мінімальний ризик при максимально можливому потенційному доході. Як кожен продукт на ринку банківських послуг, даний вид депозиту має свої переваги і недоліки. Основною перевагою є можливість отримання вищого прибутку, ніж за звичайним депозитом, і гарантія збереження більшої частини коштів та отримання мінімального прибутку, яку не може забезпечити проста участь в інвестиційному фонді.

Гібридний депозит зручний для тих, хто не має досвіду співпраці з інвестиційними фондами і надає перевагу банкам. Одночасно він дає змогу диверсифікувати свої збереження, співпрацюючи з однією установою. У той же час даний вид послуг має свої недоліки. У першу чергу – це відсутність нормативної бази, яка регулює процес надання даної послуги. Негативно впливає також недостатній рівень розвитку фондового ринку в Україні. Важливим моментом при виборі такого виду депозиту є інвестиційний фонд, який буде здійснювати розпорядження вкладеними коштами. У випадку непрофесійності і малого досвіду роботи є ризик втратити прибуток.

Гібридний депозит порівнюють з інвестиційним фондом, але існують принципові відмінності. Таблиця. Відмінність між інвестиційним депозитом Вкладення в інвестиційний фонд Гібридний депозит Присутня комісія за брокерське обслуговування Комісія за брокерське обслуговування відсутня Інвестиційний портфель формується самостійно Інвестиційний портфель формується без участі вкладника Відносно більший рівень потенційного ризику Відносно менший рівень потенційного ризику Частина портфеля з фіксованою прибутковістю диверсифікована Депозит розміщується в одному банку, а отже не диверсифікується Не слід ототожнювати вкладення в інвестиційний фонд і гібридний депозит. Основною відмінністю є наявність депозиту з фіксованим прибутком. На українському ринку банківських послуг даний продукт пропонують такі фінансові установи як «ОТП Банк» і «ОТП Капітал». Отже, можемо зробити висновок, що ринок банківських послуг активно розвивається. Гібридний депозит є прикладом намагання задоволення потреб споживачів з огляду на бажання диверсифікувати свої вкладення, збільшити прибуток і зменшити ризик.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS