Прогноз на 2016 рік: зростання зарплат, курсу долара і цін на продукти - Replyua.net
Replyua.net


Прогноз на 2016 рік: зростання зарплат, курсу долара і цін на продукти

Прогноз на 2016 рік: зростання зарплат, курсу долара і цін на продукти
Поточний рік не привнесе в життя українців позитивних змін. Незважаючи на незначне економічне зростання в країні, наслідки кризи і знецінення гривні будуть нагадувати про себе довгий час. Як повідомляє replyua.net, торік інфляція в Україні досягла майже 50 відсотків. У 2016 році зростання має скласти 20-30 відсотків, однак уряд не підвищуватиме українцям зарплати і пенсії. Доходи населення «просядуть» ще більше, і позитивних змін, за словами фахівців, потрібно чекати не раніше 2017 року.

Якщо 2015 виявився дуже важким практично для всіх жителів України 2017 рік буде ще складніше. Економічні та фінансові ризики експерти виключають, однак відзначають, що на матеріальному добробуті громадян негативно позначаться наслідки подій минулого року. Торік дорожчало абсолютно все - від проїзду в громадському транспорті до комунальних тарифів. До речі, саме комуналка доставила українцям найбільше проблем. Зростання тарифів ЖКГ перевищив 115 відсотків, і поточний рік не принесе ніяких радісних звісток. Фахівці вважають, що поки підвищення тарифів не торкнеться тільки газу, і то найближчим часом. Електроенергія в 2016 році буде дорожчати в два етапи, не виключено, що піднімуться тарифи на воду і опалення, але в другій половині року.

У порівнянні із зростанням тарифів ЖКГ інше подорожчання українців вже не лякало. І навіть деякі продукти, ціни на які підвищувалися мало не кожен день, не відлякали покупців. На якихось продовольчих товарах українці почали економити, однак основні продукти продовжували купувати в тих кількостях, що й раніше. Вартість продуктів харчування торік зросла приблизно на 44 відсотка. Антилідер з подорожчання стали овочі, соняшникова олія, фрукти, яйця, хліб, риба, м'ясо і молоко. У першій половині поточного року очікується швидке зростання цін на сезонні овочі, а також на м'ясну продукцію.

Що стосується промтоварів, то у 2015 році рекордсменом став авторинок. Машини в Україні подорожчали приблизно на 70 відсотків. Зростання цін обумовлене тим, що автомобіль ніколи не ставився до групи необхідних товарів, крім того, дорожчала валюта, за яку і продаються іноземні моделі авто. Паливо в Україні подорожчало більше, ніж на третину, одяг - на 33-35 відсотків, на 50 відсотків подорожчали лікарські препарати. Фармацевтика, як і автомобілі, прив'язана до валюти.

2016 рік, на жаль, не обіцяє нічого хорошого. Експерти впевнені, що уряд сильно просчиталось з бюджетом, заклавши в нього інфляцію в 12 відсотків і долар в 24 гривні. У поточному році ціни на продукти і товари виростуть мінімум на двадцять відсотків, при найгіршому сценарії - на тридцять. Реальні зарплати будуть рости приблизно на десять відсотків за цей рік, проте українці прибавки не помітять, тому що її «з'їсть» інфляція. Відкласти на депозит або на старість вже не вийде - близько 90 відсотків українських сімей всіх доходи будуть витрачати на комуналку, продукти харчування та одяг.

Аналітики вважають, що незначне поліпшення життя українці зможуть відчути тільки ближче до весни 2017 року. У поточному році ситуація в економіці країни нормалізується, і тільки через рік зарплати почнуть підвищуватися до позначки, «випереджаючої» інфляцію. До зарплатам 2013 року (у доларовому еквіваленті) Україна зможе повернутися не раніше 2020 року. З позитивних новин і прогнозів потрібно відзначити, що вже через пару місяців незначно подешевшають продукти харчування, вироблені в європейських державах. Це пов'язано зі скасуванням мит. Також може подешевшати електроніка та автомобілі. Що стосується палива, то в цьому сегменті експерти дають різний прогноз. Хтось впевнений, що через зниження цін на нафту бензин дешевшатиме, інші вважають, що зниження цін не торкнеться України, і паливо продовжить дорожчати.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS