Остання поразка Путіна: відмова від Криму і провал на Донбасі - Replyua.net
Replyua.net


Остання поразка Путіна: відмова від Криму і провал на Донбасі

Остання поразка Путіна: відмова від Криму і провал на Донбасі
Протистояння тривало майже два роки, і російський президент, незважаючи на всі зусилля, програв найбільшу авантюру у своєму житті. Йому вдалося легко взяти Крим, однак Донбас так і здався. Втім, зараз виявляється, що йому не було потрібно ні те, ні інше. Анексувати півострів став для Росії непомірним тягарем, від якого Путін вже позбувся. Російський бюджет не потягнув Крим, і зараз, коли на півострові виникла проблема з подачею електроенергії, це стало очевидним.

Півтора року президент РФ перешкоджав інтеграції України в Євросоюз і зазнав поразки. У його плани входило утримати нашу країну в «пострадянському» просторі, але це вийшло тільки з Кримом, і не факт, що назавжди. Україна не захотіла залишатися в «зоні», де останні 25 років твориться повна плутанина. Шансів повернути нашу країну в «СРСР» у російського глави більше немає, і в останні місяці українці зауважують, що путінський інтерес до Криму і Донбасу слабшає. Не можна говорити про те, що тільки Путін зазнає поразки в цій сутичці. Він є частиною величезної урядової структури, і експерти не виключають, що президент все це час діє за чиєюсь вказівкою.

Що стосується Криму, то і тут Путін не зміг домогтися раніше поставлених цілей. В уряді РФ заявляли, що зроблять з півострова розкішний курорт за лічені місяці. З бюджету країни на розвиток Криму були направлені десятки мільярдів рублів, і, як підсумок всієї «операції» - торгова та енергетична блокада Криму. Як довго кримчани будуть залишатися без світла, поки невідомо. Звичайно, Росія виділить суму, необхідну для будівництва енергомоста, але на цьому фінансування півострова припиниться. До речі, воно було заморожено вже давно, і кримчани після входження півострова до складу РФ так і не побачили поліпшень життя. Зарплати людям підняли, але слідом накрутили і ціни.

Інтерес до Криму втратив не тільки Путін, а й росіяни. «Кримнаш» більше ніде ніхто не чує, а по російському телебаченню лише іноді згадують про Донбас, а не про Крим, бо росіяни переключилися на нову пропаганду, пов'язану з військовою операцією в Сирії. Кримські проблеми в Росії обговорюють все рідше, фінансування півострова практично зупинено - навіть «влади» Криму говорили про те, що багато програм заморожені.

На Донбасі все також, як і в Криму, але лише з невеликою різницею - бойовики продовжують влаштовувати провокації, і жителі окупованих територій не відчувають себе в безпеці, на відміну від кримчан. Хоча триваюча енергетична блокада внесла неспокій і в життя кримчан. У багатьох містах спостерігається паніка через дефіцит палива. А Путін у перерві між сирійськими справами намагається заштовхати Донбас назад в Україну. Виходить поки погано: замість того, щоб виконувати мінські домовленості, він продовжує відправляти техніку і військових. Проект «Новоросія» з тріском провалився, і зараз Путіну вже не на що розраховувати.

Незважаючи на всі розбіжності з Києвом, Донбас попроситься назад, тому що в Росії він нікому не потрібен. Путін не фінансуватиме схід України, бо гроші в російському бюджеті закінчилися. Втрати через конфлікт на сході обчислюються тисячами життів людей і мільярдами доларів, але, як би Київ не був налаштований щодо Донбасу, він його прийме назад, а Росія - ні.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS