Стягнення боргів: як позбутися від настирливих колекторів? - Replyua.net
Replyua.net


Стягнення боргів: як позбутися від настирливих колекторів?

Стягнення боргів: як позбутися від настирливих колекторів?
Після девальвації гривні багато українців, які брали кредити в банках, зіткнулися з серйозними грошовими утрудненнями. Доходи різко скоротилися, і, як наслідок, багато позичальників не можуть платити навіть відсотки за кредитами. У цьому випадку банки змушені «продавати борг» колекторам. Ті, хто стикався з роботою колекторів, не з чуток знають, що таке нічні телефонні дзвінки, постійні погрози, листи в поштовій скриньці. Найчастіше колектори діють дуже грубо, а позичальники в таких ситуаціях, як правило, бувають абсолютно безпорадними. Однак мало хто знає, що в більшості випадків співробітники організацій, які вибивають борги, діють не за законом.

Колектори - це люди, які зацікавлені в так званому «вибиванні боргів» з позичальника, оскільки від цього вони отримують пристойний прибуток. Якщо вчасно не поставити колектора на місце, він може вибрати самі неприємні методи тиску на людину, який заборгував банку. На першому етапі «вибивання» колектори діють досить ввічливо - вони дзвонять або надсилають повідомлення боржнику з нагадуваннями про борг. Перший час все відбувається тактовно, але потім колектори починають використовувати психологічні прийоми і можуть «переключатися» з боржника на його друзів і родичів - на тих, хто є поручителем позичальника. Зазвичай такі прийоми на боржників не діють, тому колекторські організації вдаються до наступного етапу, який є незаконним. Вони не тільки дзвонять боржнику, а й приходять до нього додому і на роботу.

За законом будь-який банк повинен укласти спеціальний договір з колекторською компанією про передачу прав на вимогу боргу. Як правило, такі договори укладаються вкрай рідко, і колекторські компанії просто приваблюють, як додаткову структуру, яка допомагає банку повернути борг. У більшості випадків колектори порушують закон. У практиці нашої країни колектори неодноразово доводили боржників до спроб суїциду шляхом залякування, шантажу та погроз. Якщо ви потрапили у важку фінансову ситуацію і не можете платити кредит, йдіть в банк і домовляйтеся з керівництвом. Якщо вас переслідують колектори, навчитеся давати їм гідну відсіч - у кожному разі, закон буде на вашому боці.

Ніколи не йдіть на контакт з кредиторами. Якщо вони «атакують» ваших родичів, порадьте їм просто не підходити до телефону. Намагайтеся взагалі не відповідати на дзвінки та листи. Звичайно, колектори ще якийсь час будуть вас турбувати, але потім зрозуміють, що ситуація безнадійна, і залишать вашу родину у спокої. Потрібно пам'ятати і про те, що колектори - це не ті люди, яким ви повинні. Вони працюють в структурі, яка не має відношення до вашого банку, і чекають від вас тільки грошей. Колектори зацікавлені в матеріальній вигоді і будуть вимагати від позичальника різних виплат. Не слухайте розмови про те, що вам потрібно реструктуризувати борг або внести невелику частину від загальної суми, щоб вас залишили в спокої. Часто в обмін на виплати з боку позичальника колектори обіцяють списати частину боргу. Не вірте цьому - вирішувати питання по вашій заборгованості може тільки банк.

Головною помилкою боржників є те, що вони дуже часто перераховують гроші колекторам в надії на те, що вони відстануть. Якщо ви даєте гроші один раз, будьте впевнені, що колектори від вас вже не відстануть. Якщо співробітники колекторських організацій приходять до вас додому і вимагають відкрити двері, сміливо викликайте поліцію. Хочете покарати колекторів, які вам погрожували? Підключайте до цього процесу свідків і звертайтеся до суду. Чим більше ви надасте доказів того, що колектори діяли не за законом, тим більше у вас шансів покарати їх. У якості «доказів» можна використовувати записи телефонних розмов, листи, смс-повідомлення, свідчення сусідів або колег по роботі, а також родичів, якщо колектори їх турбували.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS