Споживчі кредити в Україні «заморожені» - Replyua.net


Споживчі кредити в Україні «заморожені»

Споживчі кредити в Україні «заморожені»
Цього року неплатоспроможними визнали десятки українських банків. Ті фінансові установи, які продовжують функціонувати, відчувають величезні труднощі. Втрати деяких банків з початку цього року перевищують доходи в десятки разів. Така тенденція привела до того, що більшість банків перестали видавати споживчі кредити або посилили вимоги до позичальників. Схожа ситуація спостерігалася в 2008 році під час світової кризи, але тоді кредитування населення було повністю зупинено. З початку цього року кількість виданих споживчих кредитів помітно скоротилося, і експерти не виключають, що в наступному році повториться ситуація семирічної давності.

Лише деякі українські банки продовжують видавати споживчі кредити населенню, але роблять це на більш жорстких умовах. Потрібно відзначити, що і громадяни не поспішають звертатися в банк. Справа не в тому, що їм не потрібні гроші, а в тому, що всі банки підвищили ставки за кредитами. До того ж, в умовах економічної кризи не кожен українець зважитися взяти кредит, будучи невпевненим у тому, що зможе його виплачувати. Кредитування здійснюється лише в тому випадку, якщо банк упевнений у платоспроможності свого клієнта. Серед вимог до позичальника - стабільність доходів, молодий вік, відсутність поганою кредитною історії.

І якщо українські банки не довіряють більшості позичальників, то і українці побоюються підписувати кредитний договір в умовах нестабільної ситуації на фінансовому ринку. За словами експертів, оформити споживчий кредит можна, але робити це необхідно тільки в державному банку. Вимоги до позичальника у державних банків більш жорсткі, але клієнт може бути впевнений в тому, що при форс-мажорних обставинах умови кредитування не зміняться. До того ж, в таких банках низька процентна ставка.

Відмова у видачі споживчого кредиту зараз дуже високий у всіх банках. Навіть якщо ви надасте довідку про стабільні і високі доходи, не факт, що вашу заявку стануть розглядати. Експерти називають кілька причин, через які потенційному позичальникові відмовлять у наданні кредиту готівкою. При негативній кредитної історії ви можете не розраховувати на кредит. Також банки обережно ставляться до громадян, які не мають кредитної історії. Насторожують співробітників банку відсутність стабільного джерела доходів, відсутність власного майна у вигляді автомобіля, будинку або квартири, наявність ще одного або більше кредитів, а також співробітників банків може насторожити наявність утриманців або те, що потенційний позичальник є єдиним годувальником у родині.

Остаточне рішення державний банк буде приймати протягом декількох днів. Не варто забувати про те, що банк може відмовити в кредиті без пояснення причин. Фінансова установа має право не говорити про причини відмови. Потрібно відзначити, що багато банків відмовляють у наданні кредиту не тому, що у потенційного позичальника погана кредитна історія або невеликий прибуток. Справа в тому, що з початку цього року кількість проблемних кредитів зросла в кілька разів, і тільки у вересні зростання проблемних позик склав цілих двадцять відсотків. Українці не можуть виплачувати відсотки по кредиту через інфляцію і зниження доходів. Через важку економічну ситуацію і зростання проблемних кредитів банки України з початку цього року зазнали збитків на суму понад 50 мільярдів гривень, і ця сума майже обігнала показник за 12 місяців 2014 року, коли втрати банків склали 53 млрд. гривень.

З початку цього року на дев'ять мільярдів гривень збільшилася сума прострочених кредитів, майже на 19 мільярдів гривень знизився обсяг наданих населенню кредитів. Відновлення кредитування буде проходити довгий час, і експерти вважають, що ситуація може покращитися не раніше, ніж через рік. На думку фахівців, такий сегмент, як споживче кредитування населення знаходиться на одному з останніх місць за тенденції розвитку. У наступному році банки охочіше будуть видавати кредити малому і середньому бізнесу, а також кредити в іноземній валюті.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения