Українці розповіли, за кого голосуватимуть на найближчих виборах - Replyua.net
Replyua.net


Українці розповіли, за кого голосуватимуть на найближчих виборах

Українці розповіли, за кого голосуватимуть на найближчих виборах
Після переобрання влади в Києві пройшло більше року. За цей час багато в країні змінилося, і, як відзначають самі українці, які брали участь у виборах, не в кращу сторону. Уряд хотів нових реформ, але в результаті громадяни стали жити ще гірше. Війна на Донбасі триває, хоча Порошенко під час інавгурації пообіцяв, що припинить військові дії всього за кілька днів. Зрозуміло, що напружена ситуація в країні сприяє змінам в симпатіях до керівництва. Чергові передвиборні змагання можуть піднести масу сюрпризів, проте можуть бути і очікуваними.

Соціологи постійно проводять опитування, бажаючи з'ясувати ставлення громадян до нинішньої влади. На даний момент різні моніторингові компанії намагаються дізнатися про уподобання українців наследующих виборах. А переваги наших громадян змінюються дуже швидко - про це свідчать результати останніх опитувань. І якщо на початку весни цього року українці говорили одне, то зараз можна сміливо сказати, що на чергових виборах звужується серйозне протистояння Порошенко і Тимошенко. Перед виборами намітилися деякі тенденції, і, швидше за все, в нерівній сутичці битимуться головні лідери Помаранчевої революції. Однак якщо раніше вони були по одну сторону барикад, то тепер стали суперниками.

Київський інститут соціології провів кілька опитувань, і поки з кількістю голосів у 16 ​​відсотків лідирує Блок Петра Порошенка. За останній місяць довіру президенту і його команді зросла майже на п'ять відсотків. Показники коливалися з початку березня, і найменше число голосів на підтримку БПП зазначалося саме місяцем раніше. Інші моніторингові компанії впевнені, що Порошенко підтримують не менше 13 відсотків українців, але показники можуть коливатися в залежності від регіонів, де проводилися опитування. У порівнянні з результатами опитувань річної давності, довіра до партії президента скоротилося приблизно на одну третину. Це пояснюється просто - фінансовою нестабільністю, крахом економіки і військовими діями.

Останні опитування показали, що «Народний фронт» продовжує втрачати довіру виборців, а «Батьківщина», навпаки, набирає «обертів». Зараз партія Тимошенко перебуває в коаліції і в меншості, але вже на найближчих виборах Тимошенко знову пророкують мало не перемогу. Якби вибори відбулися в найближчі тижні, Тимошенко змогла б заручитися підтримкою 12,5 відсотків українців. Тобто «Батьківщина» і «БПП» є основними конкурентами в передвиборній гонці, залишивши далеко позаду себе інші партії. Що стосується «Народного фронту», то за шість місяців він позбувся підтримки кожного п'ятого виборця, який на минулих виборах голосував за цю партію.

Найбільше дістається Яценюку, який був лідером «Народного фронту». Правда, у падіння рейтингу «НФ» мається логічне пояснення. За відсутністю в політиці Юлії Тимошенко, Яценюк зібрав у «Народному фронті» її людей, а тепер, коли зірка Тимошенко знову засяяла на політичному небосхилі, громадяни знову довірилися «Батьківщині». Треба віддати належне цій пані: протягом декількох місяців вона використовувала унікальні «технології» і свою дивну риторику, завдяки чому їй вдалося «злити» «НФ» Яценюка.

Не виправдали надії українців і нові партії, які заявили про себе до і після Майдану. Жодній з них не вдалося утримати первісний рейтинг, а голоси виборців вони отримали лише тому, що громадяни сподівалися - з приходом нової влади ситуація в країні покращиться. «Самопоміч» побила всі антирекорди. Ще в березні за неї готові були проголосувати 10 відсотків громадян, тепер на підтримку «Самопомочі» виступають приблизно 6 відсотків українців. Однак, щоб утримати навіть такий результат, Садовому доведеться постаратися.

Великі надії громадяни покладали на «Опозиційний блок», і в березні у цієї партії були всі шанси конкурувати з БПП. Можливо, якби лідери ще навесні почали проводити яскраву кампанію, кількість голосів вдалося б зберегти. Раніше «Опозиційний блок" міг заручитися підтримкою українців зі сходу і півдня країни завдяки критиці на адресу нинішнього уряду, але зараз лідери якось вщухли, і від колишніх амбіцій не залишилося і сліду. У липні у «ВП» було всього 4 відсотки голосів.

Нагадаємо, що для проходження у ВР партіям необхідно набрати не менше 5 відсотків голосів виборців, з чого стає зрозуміло, що поки місця в Раді забезпечують собі «Батьківщина» і «БПП». Решта партій залишаються за бортом, і багато що залежить від того, як вони будуть вести себе зараз, у саме нестабільне для держави час. Втім, Тимошенко і Порошенко теж не можна розслаблятися. Згідно з останніми опитуваннями, українці взагалі перестали довіряти політикам, і багато з респондентів висловилися проти всіх представлених партій. Приблизно 15 відсотків опитаних громадян заявили, що більше ніколи не підуть на вибори, і ще стільки ж сказали, що хочуть проголосувати проти всіх.

Последние новости



Старт продаж флагманского смартфона Xiaomi 14 Ultra: профессиональная камера, топовая производительность, инновационный дизайн

Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS