Країни Євросоюзу почали відмовляти українцям у шенгенських візах - Replyua.net


Країни Євросоюзу почали відмовляти українцям у шенгенських візах

Країни Євросоюзу почали відмовляти українцям у шенгенських візах
Кілька місяців тому українці тріумфували: скоро Євросоюз скасує візовий режим, і наші громадяни зможуть безперешкодно подорожувати по Європі. Минув час, і виявилося, що українці - це не ті, кому треба скасовувати режим. Громадяни трохи засмутилися, але потім взялися оформляти візи, як і раніше. Проте в червні вимоги до видачі віз ЄС посилив, і охочих відправитися в подорож стало набагато менше. З моменту введення нових правил отримання шенгену пройшов всього місяць, але навіть через такий нетривалий час стає зрозуміло, що українцям «перекрили» в'їзд до Європи.

За останніми даними, близько 16 держав, що входять в ЄС, за кілька тижнів збільшили число відмов нашим громадянам, чого не спостерігалося багато років. Павло Клімкін днями зробив заяву, що деякі країни несподівано скоротили частку мультивіз для громадян України. Як відомо, в шенгенську зону зараз входить 22 держави, і тільки вісім з них продовжують видавати візи українцям у звичайному режимі. Причини відмови консульства більшості країн не називають і не хочуть коментувати свої дії. Між тим, громадяни, яким було відмовлено у візах, вже підтвердили той факт, що ніяких причин для відмови бути не могло. Кожен громадянин, який зіткнувся з подібною несправедливістю, теж не може прокоментувати ситуацію.

Документи були оформлені правильно, все подано в строк, оплачено, і раніше вони отримували візи завжди. Клімкін, в свою чергу, вважає, що на консульства чиниться серйозний тиск, а деякі візові центри і зовсім включили в перелік необхідних документів те, чого раніше ніколи не було. Вони вимагають з громадян додаткові довідки з того списку, який вважається необов'язковим. Після отримання документів в консульствах ретельно перевіряють їх достовірність, але все одно відмовляють у візі. Консульства побудували систему роботи так, щоб українці не могли записатися на подачу документів в найближчі дні. Як то кажуть - все робиться для народу. У підсумку ті, хто планував поїздку до Європи в наступні кілька тижнів, змушені перенести її на більш пізній термін або зовсім відмовитися від задуму. Фахівці вже підрахували: якщо ви хочете поїхати в одну з країн шенгенської зони, починайте оформляти всі документи не пізніше двох місяців до передбачуваної дати виїзду.

Жорсткість правил і збільшення кількості відмов експерти пов'язують з кількома факторами. По-перше, в Європі не бажають мати нічого спільного з країною, де йде війна. По-друге, влада європейських держав бояться, що українці почнуть масово залишати свою країну в пошуках кращого життя, а в Європі їх ніхто не чекає. У візах відмовляють навіть ті країни, куди українці точно не збираються їхати для роботи. Наприклад, Греція, незважаючи на важку ситуацію, не хоче бачити наших громадян в числі відпочиваючих. За останні місяці число відмов вона збільшила вдвічі.

Такі ж показники у Швеції - в цій країні теж не в захваті від українських туристів. Стало складніше отримати візи в консульствах Португалії та Іспанії, тому, якщо ви збиралися на відпочинок в ці країни, серйозно подумайте, перш ніж оформляти візу. Фіни і швейцарці тепер відмовляють нам у візі в три рази частіше, але далі всіх пішла Бельгія. Якщо раніше вони не шанували українців, і відмови перевищували п'ять відсотків від загального числа заявок, то цього року консульство Бельгії відмовляє кожному десятому громадянинові, який звернувся туди.

Последние новости



Как заработать на просмотрах видео: Секреты успешного монетизирования контента

Максимизация доходов от видеоконтента: Секреты эффективной монетизации в 2024 году

Как пить ром правильно

В чем разница между Дубаи и Абу-Даби?

Плюсы и минусы онлайн кредитов в Украине

Использование ликвидности и ордеров при трейдинге на криптобиржах

Стоит ли покупать MacBook для программирования и какой лучше выбрать

Метастатический рак простаты: лечение Лютецием-177

Віртуальний туризм: як це працює?

Где оказывается лазерная косметология в Одессе

Можно ли бесплатно научиться трейдингу? - Вопрос к эксперту

Женский бастион украинских теннисисток на турнире Индиан-Уэллс

Особливості видалення бородавок на тілі

Эффекты для видео TikTok

Выбор брокера для торговли на валютном рынке

Яке жіноче взуття буде найкращим рішенням для зими?

Причины выбрать красные розы в качестве подарка

Турбота про здоров’я у воєнний час: аналізи зі знижками, безкоштовні ліки та консультації лікарів

Использование инновационных технологий строительства и оформления жилых комплексов в Одессе

Как экономика меняет курс Биткоина и Эфира сегодня

Как купить лучшую систему GPS-мониторинга

Криптобиржа – большой торговый рынок

Отдых в санаториях Сарыагаш

Грядет что-то звездное! Как будет проходить Черная пятница в АЛЛО?

Украинские пилоты пройдут обучение на западных истребителях

Министерство обороны Турции ведет переговоры с Киевом и Кремлем для возобновления зернового коридора

Baykar планирует оснастить свои беспилотники ракетами не только для поражения дронов, но и самолетов

Телефон Лиз Трасс взломали: злоумышленники, вероятно, российские хакеры

Италия тайно передала для ВСУ гаубицы M109L и реактивные системы MLRS

The New York Times: Украина достигла преимущества над россиянами на юге благодаря поставкам западного вооружения